BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  GÜNCEL

İstanbul okullar tatil mi? Vali Vasip Şahin açıkladı

İstanbul'da okullar tatil mi sorusunun yanıtını İstanbul Valisi Vasip Şahin verdi. Vasip Şahin saat 07.00 'de yaptığı açıklamada okullar tatil olmayacak dedi.

Abone ol

İstanbul'da okullar tatil mi sorusunun yanıtını İstanbul Valiliği verdi. Kar yağışı nedeniyle Ağrı, Bingöl, Erzurum, Bitlis, Ardahan, Muş, Uşak ve Kars'ta yoğun kar yağışı hayatı felç ederken, okullar tatil edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise İstanbul 'da okulların tatil olması beklentisine net bir açıklamayla cevap verdi. İstanbul'da bugün okullar tatil edilmedi.
i̇stanbulda-okullar-tatil-mi--vali-vasip-şahin-açikladi.jpg
İstanbul Valisi Vasip Şahin, twitter hesabından yaptığı açıklamada yoğun kar yağışı beklenmediğinden eğitime devam edileceğini açıkladı.

İstanbul'da gece başlayan kar yağışıyla birlikte velileri merakla beklediği sorunun yanıtı belli oldu. Sabah saat 07.00 sıralarında Vali Şahin, twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

screen-shot-2015-02-10-at-7.18.01-am.png

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

İstanbul’da akşam saatlerinde sulu şekilde yağan kar yağışı gece saatlerinde etkisini iyice arttırdı. Kar yağışı İstanbul’un yüksek kesimlerinde yoğun şekilde yağarken alçak kesimlerde daha az yağdığı göründü. Kısa sürede yollar, yeşil alanlar, binaların çatıları ve park halindeki araçların üzeri beyaza büründü; kartpostallık görüntüler oluştu.

i̇stanbulda-okullar-tatil-mi--vali-vasip-şahin-açikladi.20150210081243.jpgÖzellikle Hadımköy, Büyükçekmece, Beylikdüzü gibi yüksek ilçelerde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı İstanbul genelinde etkisini sürdürürken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tuzlama ve kar küreme araçları da, daha önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

Kar yağışı İstanbul genelinde etkisini sürdürürken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tuzlama ve kar küreme araçları da, daha önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

Yüksek kesimlerde etkili olan yağış devam ediyor. Bazı bölgelerde termometrelerin 0 ile 1 dereceyi gösterdiği görüldü.

OKULLAR TATİL Mİ? İŞTE TATİL KARARI ALAN İLLER

Kar yağışı nedeniyle Ağrı, Bingöl, Erzurum, Bitlis, Ardahan, Muş, Uşak ve Kars'ta yoğun kar yağışı hayatı felç ederken, okullar tatil edildi. Bu arada kar yağışı nedeniyle sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Kars'ın Sarıkamış ile Bitlis'in Güroymak ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle salı ve çarşamba günleri okullar tatil edildi.
 
Sarıkamış Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının iki gün daha etkili olmasının beklendiği ilçede, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla salı ve çarşamba günü ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.
 
Kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü Güroymak'ta da ilçe merkezi ve bağlı köylerde okulların 2 gün süreyle tatil edildiği, hamile ve engelli kamu personelinin ise idari izinli sayılacağı bildirildi.


KARS, ERZURUM, ARDAHAN VE IĞDIR'DA KAR YAĞIŞI
Kars'ta soğuk havayla beraber gelen karla tekrar beyaza büründü. Sabah erken saatlerde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürürken, Kars Merkez ve Merkeze Bağlı Köyler ile Arpaçay ilçesinde okullar tatil edildi. Engelli ve hamile kamu personeline de bir gün idari tatil verildi. Kar yağışının etkili olduğu Kars’ta İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri ise Kars’ı Erzurum, Ardahan ve Iğdır’a bağlayan yollarda trafiğe çıkan sürücüleri kar yağışı ve tipiden dolayı uyarıyor.


kar-yagisi.20150209212555.jpg 
 
Kar yağışının gün boyu devam etmesi beklenirken, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları istendi. 
 
ERZURUM'DA EĞİTİME KAR TATİLİ
 
Erzurum'da etkisini artıran kar ve tipi dolayısıyla ilköğretim ve lise okullarında eğitime 1 gün süreyle ara veridi. Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgiye göre dün aksam saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyu devam edeceğinden Erzurum Merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye İlçelerinde okul öncesi, İlköğretim okulları ve Liseler 09 Şubat 2015 Pazartesi günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelleri de 09 Şubat 2015 Pazartesi günü 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır." denildi.
 
ELEŞKİRT’TE KAR TATİLİ 
 
Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma merkezi okullarda eğitim ve öğretime 1 gün tatil ara verildi. 
 
BİNGÖL'DE EĞİTİME ARA

Karlıova İlçe merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı, bugün başlaması gereken eğitimi engelledi. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Karlıova’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu. İlçede kar yağışı hala devam ederken, özel idare ve belediye ekipleri, kar temizleme araçları ile yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. 
 
MUŞ’TA OKULLAR TATİL
 
Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili oldu Muş merkez ve tüm ilçelerde yarın okullar tatil edildi.
 
BAŞKENT'TE KAR BAŞLADI

Ankara’da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. İl genelinde devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar kürüme ve tuzlama ekipleri çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Bazı ara sokakların ve parkların kapla kaplandığı görüldü.
 
SİVAS'TA LAPA LAPA KAR

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Sivas’ta da kendisini gösterdi. Gündüz saatlerinde güneşli ve az bulutlu bir havanın hakim olduğu şehir, yoğun yağış ile kısa sürede karla kaplandı. Belediye ekipleri kent meydanında kar temizleme çalışmalarına başladı. Kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kar yağışının hafta boyunca devam edeceğini ve hava sıcaklıklarının düşeceğini bildirdi.

kar-yagisi-hava-durumu-tatil-olan-iller.jpg

ERCİYES'TE KAR KALINLIĞI 2 METREYE ULAŞTI
 
Erciyes AŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, iki gündür aralıklarla etkili olan yağış sonrasında 2 bin 200 rakımda bulunan Tekir bölgesindeki pistlerdeki kar kalınlığı 2 metreyi buldu.
 
Kar yağışının gece de etkili olmasını beklediklerini belirten yetkililer, pistlerdeki karın ezilerek kayağa elverişli hale getirildiğini kaydetti.
 
Yetkililer, sezon ortasında etkili olan kar yağışının turizmcilerin de yüzünü güldürdüğünü, sezonun uzaması açısından yağışın önemli olduğunu belirtti.
 
Bu arada, Kayseri-Erciyes yolunda yoğun sis nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.
 
Trafik ekipleri, görüş mesafesinin yer yer 30 metreye kadar düştüğü güzergahta sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

DAĞCILAR KAMP ALANINDA BEKLİYOR
 
Ağrı Dağı'na tırmanışa geçen 39 dağcı, dün itibarıyla ulaştıkları 2950 metredeki kamp alanında hava şartlarının düzelmesini bekliyor.
 
Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 3 gün önce Ağrı Dağı'na tırmanan, aralarında yabancı dağcıların da bulunduğu 39 kişilik grup, pazar günü 2950 metrede kamp kurdu. 
 
Sabah saatlerinde 3300 metreye tırmanmayı planlayan grup, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kamp alanından ayrılamadı.
 
Olumsuz hava koşullarından dolayı tırmanışlarını gerçekleştiremeyen dağcılar, kamp alanında hava şartlarının düzelmesini bekliyor.
 
Dağcıların, hava koşullarının düzelmesiyle tırmanışa devam etmeyi hedeflediği ancak kar yağışı ve fırtınanın etkisini sürdürmesi durumunda geceyi kamp alanında geçireceği bildirildi.
 
Bu arada, herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan dağcılar arasında doktorların da olduğu ve yeterli miktarda gıdaya sahip oldukları öğrenildi.