BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Küba'da 2. cami sürprizi

‘Oraya bir cami yakışır’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği gerçekleşiyor. Cami yapılmasında son aşamaya gelindi. Erdoğan Küba seyahatinde bir cami daha isteyecek.

Abone ol

Küba’nın Havana şehrinde bir cami yapılması konusunda uzun süredir devam eden görüşmelerin sonuna gelindi. Küba yetkilileri geçen hafta Ankara’da bazı camileri gezerek temaslarda bulundu. Bu temaslarında ardından Havana’da yapılacak cami için son kararlar verildi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Küba tarafı Türkiye ile birlikte Suudi Arabistan devletinin de burada cami yapma isteğine ilginç bir çözüm buldu. Buna göre caminin dış mimarisi Suudi Arabistan örnekleri ele alınarak hazırlanacak. Caminin iç mimarisi ise Türkiye’den. Bunun için çini, halı, hat süslemesi gibi alanlarda Türkiye’den uzmanlar projeye dahil olarak çalışmaları yürütecek. Camimin maliyetini ise Suudi Arabistan ağırlıklı ancak Küba’da temsilciliği bulunan devletler karşılayacak.Küba’ya cami yapılma projesini Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yürütüyor. TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun şu açıklamayı yaptı: “Küba’da Müslümanların ibadetlerini yapacağı bir cami yok. İslam Birliği Temsilcisi olan Yahya Pedro’nun evinde cuma namazı kılınıyor. Küba devletinin din işlerine bakan temsilciliği, bizi resmi olarak Küba’ya davet etti. Caminin yapımını kabul ettiler ve yerini gösterdiler. Eski Havana dedikleri bir arazi. Konum olarak da çok güzel”.

3500 MÜSLÜMAN VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdiği Latin Amerika turunda Küba’dan bir talepte bulunacak. Yaklaşık 3 bin 500 Müslümanın yaşadığı ülkede cami yapılmasını çok isteyen Erdoğan, Müslümanların en yoğun yaşadığı Sentiago’da farklı bir cami yapmayı teklif edecek. Bu caminin yapımını ise sadece Türkiye karşılayacak. Cami mescit tarzında ve tek minareli olacak. İbadet dışında müslüman öğrencilere eğitim de verilebilecek.