BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.386,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul Kartallıların tapusu Baykal'dan

İstanbul Kartal'da tapu dağıtım heyecanı yaşandı. Kartallılar tapularını CHP lideri Deniz Baykal'ın elinden aldı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Kartal'da tapu dağıtım törenine katıldı. Kürsüye ilk çağrılan Cafer Ayyıldız, Deniz Baykal'a Siirt battaniyesi hediye etti. Baykal da Ayyıldız'a tapusunu verdi.

Yakacık'ta düzenlenen tapu dağıtım töreni; Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz'ın konseriyle başladı.

Törende söz alan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, "Kentsel dönüşüm projesinde bölgede yaşayan siz halkı olmayacaktınız. Ama buna müsaade edemezdik. Bir iki ay gecikmeyle de olsa belediye olarak hizmetinizdeyiz. Belediyeler rant değil, siz halka hizmetin peşinde olmalıdır." dedi.

6 milyon TL'ye aldıkları Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki arsayı da park ve meydan olarak değerlendireceklerini belirten Başkan Öz, Genel Başkan Deniz Baykal'ı şimdiden bu meydan üzerinde yapmayı planladıkları Uğur Mumcu anıtının açılışına davet etti.

Kartal'ın belediyeciliğe hasret olduğunu söyleyen Deniz Baykal da, "Bu topraklarda doğup büyümüş insanlar var. Bu insanlara zamanında tapu tahsis belgesi verilmiş. Bu bölgeler değer kazandı diye hukuksuzluğu kullanarak bu tapu tahsis belgesinin yetersiz olduğu söylenerek bu bölgelerde kurulan tesisler, eşe dosta peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Bu durum Türkiye'nin her yerine yayıldı. Kent yenilenirken orada yaşayan insanlar yok sayılmayacak. Herşey insan içindir. 'Yaratılanı hoş gördük yaratandan dolayı' demekle iş bitmiyor. Yaratılanın hakkını da koruyacaksın. Herkes eşit hakka sahip, herkesin inancı kendine aittir." diye konuştu.

Deniz Baykal'ın konuşmasının ardından tapu dağıtım töreni gerçekleştirildi. Kürsüye ilk çağrılan Cafer Ayyıldız, Deniz Baykal'a Siirt battaniyesi hediye etti. Baykal da Ayyıldız'a tapusunu verdi. Baykal, birkaç tapu sahibine daha temsili olarak tapularını sunduktan sonra tören alanından ayrıldı.