BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu kar ne zaman duracak?

İstanbul'da kar yağışı gece boyunca etkili oldu. Yeni hava durumu raporlarına göre sıcaklıklar hafta boyunca düşecek meteoroloji bugün için kritik uyarıyı verdi.

Abone ol

İSTANBUL 'da okulları tatil ettiren kar yağışı etkisini sabaha doğru daha da arttırdı. Yeni hava durumu raporlarına göre kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. Haftasonuna doğru sıcaklıklarda birkaç derecede artış olacak. İstanbul Valiliği bugün okulların tatil edildiğini açıkladı. Peki yarın 12 şubat perşembe günü okullar tatil edilecek mi, bu kararı İstanbul Valiliği yarınki hava durumu raporlarına göre verecek. Kar kalınlığı Çatalca ve köylerinde 15-40 santimetreye ulaşırken, Hadımköy, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'ta 10-15 santimetre olarak ölçüldü.

istanbul-3.jpg

ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT!

Çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusu ile Tekirdağ'ın doğu çevreleri ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının öğle saatlerine kadar bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul Anadolu yakası ile Avrupa yakasının yüksek kesimleri) kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KAR ÖNLEMLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, karla mücadele çalışmaları kapsamında 4 bin ton tuz ve 43 ton solüsyon kullanıldı. Fırtına nedeniyle 9 binanın çatısı uçtu, 11 ağaç devrildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine alarma geçen Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) karla mücadele ekipleri gece boyunca görev yaptı.

Anadolu ve Avrupa yakasında etkili olan kar yağışı sabaha kadar yer yer tipi şeklinde devam etti. Kar sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Ekipler gece boyunca kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri bin 28 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personelle ana arterlerde gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Kar yağışı nedeniyle trafikte olumsuzluk yaşanmadı.

Gece boyunca vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde,  mobil büfelerle kumanya, çorba ve çay dağıtımı yapıldı.

Çalışmalarda 4 bin ton tuz, 43 ton solüsyon kullanıldı.

Fırtına nedeniyle 9 binanın çatısı uçtu, 11 ağaç devrildi.

KAR KALINLIĞI 40 CM'YE ULAŞTI

Kar kalınlığı Çatalca ve köylerinde 15-40 santimetreye ulaşırken, Hadımköy, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'ta 10-15 santimetre, Maslak ve Sarıyer'de 4-8 santimetre,  Uğur Mumcu, Başıbüyük ve Çamlıca'da 10-15 santimetre, Sultanbeyli'de 8 santimetre, Tuzla'da 25 santimetre, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe'de 5-12 santimetre, Şile ve köylerinde 8-13 santimetre olarak ölçüldü.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screen-shot-2015-02-11-at-9.20.20-am.png
HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar  Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/s), öğle saatlerine kadar tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

istanbul1.jpg

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar yağışının öğle saatlerine kadar bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul Anadolu yakası ile Avrupa yakasının yüksek kesimleri) kuvvetli ve yer yer yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/s), öğle saatlerine kadar tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

EĞİTİME 1 GÜN ARA

İstanbul Valiliği, devam eden kar yağışı nedeniyle ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

istanbul2.jpg

Valilikten yapılan açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul'da halen devam eden kar yağışının, tahmin edildiği gibi özellikle boğaz civarı ve Anadolu yakasında etkili olarak öğle saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

Yağışın öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağının değerlendirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle, valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları açısından anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır."