BIST 10.320
DOLAR 32,29
EURO 35,18
ALTIN 2.466,09
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Clinton'u ağırlamaya hazırlanıyor

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, önemli bir konferans için Türkiye'ye geliyor. ABD'li bakanın bir önceki durağı ise İngilitere..

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 2 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek "Afganistan için İstanbul Konferansı"na katılacak. Clinton, İstanbul'a gelmeden önce yarın Londra'da "Siber Uzay Konferansı"nda bir konuşma yapacak.

Afganistan'da barış, esenlik ve refahın sağlanması için bölgesel işbirliğini teşvik etmek amacıyla Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Afganistan Dışişleri Bakanı Zelmay Resul'ün eşbaşkanlığında 2 Kasım'da gerçekleştirilecek, "Afganistan için İstanbul Konferansı" katılımcıları arasında Hillary Clinton da bulunacak.

Hillary Cilinton, Afganistan'daki güvenlik sorunlarına vurgu yapılacak "Afganistan için İstanbul Konferansı"na katılmadan önce yarın ziyaret edeceği Londra'da "Siber Uzay Konferansı"nda bir konuşma yapacak ve İngiliz Dışişleri Bakanı William Hague ile bir araya gelecek.

1-2 Kasım'da gerçekleştirilecek konferansta, ekonomik büyüme ve gelişme, sosyal faydalar, siber suç, güvenlik ve güvenilir erişim ve uluslararası güvenlik konuları ele alınacak.