BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.434,67
HABER /  GÜNCEL

13 yaşındaki kız rızasıyla tecavüze uğramış

13 yaşındaki N.Ç'ye tecavüz edilmesi ile ilgili 32 sanıklı davada karar belli oldu

Abone ol

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Mardin'de 13 yaşındaki N.Ç'ye tecavüz edilmesi ile ilgili 32 sanıklı davada, yerel mahkemenin "N.Ç'nin sanıklarla rızasıyla birlikte olduğu" yönündeki kararını onadı.

Daire bu nedenle, yerel mahkemenin sanıklara en az 10 yıl ceza verilmesini öngören tecavüz suçundan değil, en az 5 yıl ceza öngören "15 yaşından küçük biriyle rızasıyla birlikte olmak" suçundan ceza verilmesini yeterli buldu. Daire aynı gerekçeyle sanıklar hakkındaki "rızasını alarak alıkoymak" suçunun zamanaşımından düşmesi kararlarını da onadı ve böylece 'zorla alıkoymak' suçundan alacakları 5-10 yıl arası hapisten de kurtardı.

Vatan Gazetesi'nden Kemal Göktaş'ın haberine göre Yargıtay, 20 sanığa "15 yaşından küçük biriyle rızasıyla birlikte olmak" suçundan verilen cezanın, suçun birden çok kişi tarafından ve muhafaza altındaki çocuğa karşı işlenmesi nedeniyle yarı oranında artırılmasının "tartışılması" gerektiği gerekçesiyle bozma kararı verdi. Yargıtay kararı doğrultusunda ceza artırılsa bile, N.Ç'nin rızasının olduğu yönündeki görüş, her bir sanığın en az 12.5 yıl daha az ceza almasını sağlamış oldu.

Mardin'de 2002 yılında 13 yaşındaki N.Ç 'nin fuhuşa sürüklendiği, kendisini satan kadınlar tarafından aralarında asker, memur, korucu, muhtar gibi birçok devlet görevlisinin bulunduğu 26 erkekle ilişkiye girmeye zorlandığı ortaya çıkmıştı. Mahkeme sanıklara kanundaki alt sınırdan ceza vermiş, üstüne bir de iyi hal indirimi yapmıştı. Mahkemenin sanıklar hakkında "reşit olmayan kişiyi zorla alıkoyma" suçlaması yerini "rızasını alarak alıkoymaya" dönmüş ve zamanşamından düşme kararı verilmişti.

Yargıtay tecavüz eden 18 sanığa "ırza geçme", onu sanıklara satan 2 kadın hakkındaki "ırza geçmeye iştirak" suçundan verilen cezaların yarı oranında artırılması gerektiği gerekçesiyle bozma kararı verdi. 3 sanık hakkındaki beraat kararı ile N.Ç'ye yanında başka kimse olmadan tecavüz eden 5 sanığa verilen mahkumiyet kararlarını ise onadı.

İYİLİK YAPMAK İSTERKEN CANINDAN OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, yalnız bırakmak istemediği arkadaşı ile arkadaşının eniştesi arasındaki kavgayı ayırmak isterken bıçaklanan 23 yaşındaki Bahadır Yılmaz öldü.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında, Altındağ Semti 5078 ile 5072 Sokak'ın kesiştiği yerde meydana geldi. Gaziemir'de bir beyaz eşya firmasının teknik servisinde çalışan Bahadır Yılmaz'ı akşam saatlerinde arayan arkadaşı Cihan Burak Karasu görüşmek istedi. Ailesine erken döneceğini söyleyen Yılmaz evden ayrılıp, arkadaşı ile buluştu. Teyzesin oğlu ve eniştesi olan özel güvenlik görevlisi 28 yaşındaki Mehmet Erdem ile aralarında ailevi nedenlerle sorunlar bulunduğunu ve görüşmeye gideceğini söyleyen Karasu, Yılmaz'ın da kendisiyle gelmesini istedi.

ARKADAŞINI YALNIZ BIRAKMAK İSTEMEDİ

Arkadaşının teklifini kabul eden Yılmaz, Karasu ile birlikte Mehmet Erdem'in evinin bulunduğu Altındağ'a gitti. Cihan Burak Karasu, eniştesini evinin sokağında görüp yanına gitti. İkili arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Bıçakların da çekildiği kavgayı ayırmaya çalışan Bahadır Yılmaz, Mehmet Erdem tarafından sol koltuk altından bıçakla yaraladı. Yüzünde de kesikler meydana gelen Yılmaz kanlar içinde yere düşerken, Erdem kaçtı.

4 KEZ KALBİ DURDU

Bıçaklı kavgayı görenler durumu, polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu ağır yaralı Yılmaz, ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan ve 3 kez duran kalbi yeniden çalıştırılan Yılmaz 4'üncü kez kalbi durunca yaşama döndürülemedi.

Olayı haber alıp hastaneye koşan Yılmaz'ın yakınları ölüm haberi üzerine sinir krizleri geçirdi. Polis tarafından yakalanan şüpheli Mehmet Erdem ise, Bozyaka'daki Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SEVİŞTİĞİ ADAMLA SİGARA İÇERKEN YAKALANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Adana’da işten eve erken dönen Serhat Konuk, eşi Seda Konuk’u bir erkekle çıplak olarak sigara içerken yakalayınca ikisini de bıçakla yaraladı.

Seda Konuk'un polise, "Erkek arkadaşımla seviştikten sonra çıplak durumda sigara içerken eşim eve geldi ve bizi bıçakladı" dediği belirtildi.

Seda Konuk, 2 yıl önce severek evlendiği kırtasiye dükkânı işleten Serhat Konuk'la boşanmak istedi. Çiftin bir kız çocukları oldu. Seda Konuk, servis şoförü Mert Güngör'le yakınlık kurdu. Serhat Konuk, eşi ile erkek arkadaşı Mert Güngör'ü çıplak halde bulunca bıçakla eşi Seda Konuk ve Mert Güngör'ü yaraladı. Yaralanan Mert Güngör kaçtı.

EVLERİ KARIŞTIRDI YENGESİNE TECAVÜZ ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Edirne'de alkol alan E.D evleri karıştırıp amcasının evine giderek yengesinin yatağına girdi ve uyku hapı içen yengesi N.D'ye tecavüz etti

Edirne'nin küçük bir ilçesinde 6 ay önce yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti: Bir düğüne giden E.D., aşırı alkol aldı. Gece yarısından sonra ise evine döndü. Ancak, alkolün etkisiyle evinin kapısını karıştırdı ve bitişikte bulunan amcasına ait daireye girdi. Ardından da yatak odasına geçip, yengesi N.D.'nin yanına yattı.

Habertürk'ün haberine göre yatmadan önce uyku hapı aldığı öğrenilen N.D. ise sabah uyandığında yanında eşinin yeğeni E.D.'yi gördü. Üzerinde şalvarı ile iç çamaşırının olmadığını da gören N.D. "Namusum elden gitti, sen ne yaptın?" diyerek feryat etti.

'BANA İFTİRA ATIYOR'

Bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışan N.D., zorla cinsel saldırıya uğradığını iddia ederek şikâyetçi oldu. Yengenin şikâyeti üzerine tutuklanan 2 çocuk babası E.D. ise ifadesinde "Biri amcam, diğeri yengemdir. Aile içinde böyle terbiyesizlik yapacak biri değilim. Akraba olduğumuz için birbirimize gider, geliriz. Olay günü yengemle amcam yatıyordu. İçeri girip, çocuklarının nerede olduğunu sordum. Rahatsız etmeden çıkıp, gittim. Yengeme tecavüz etmedim. Daha sonra, çalıştığı okula giderek yengeme neden iftira attığını sordum. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. Ancak savcılık, E.D. hakkında dava açtı.

'SOKAĞA ÇIKAMIYORUM'

Habertürk'e konuşan N.D. ise olayın ardından temizlik görevlisi olarak çalıştığı okuldan atıldığını öne sürerek şunları söyledi: "Uyku problemim olduğu için uyku hapı almıştım. E.D.'nin yanıma yattığından haberim yoktu. Rüyamda cinsel ilişkiye girdiğimi gördüm. Rüya zannettim. Gözlerimi açtığımda yanımda yatanın eşimin yeğeni olduğunu gördüm ve çıplak olduğumuzu fark ettim. 'Ne oldu, sen ne yaptın?' diye sorduğumda 'Galiba bir şeyler oldu yenge' cevabını verdi. Şimdi utançtan sokağa çıkamıyorum."

BİR KADIN DAHA EŞ KURBANI OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İkinci evliliğini yaptığı eşi tarafından sürekli şiddet gören, boşanma aşamasında 3 kez savcılığa giderek koruma talebinde bulunan Müzeyyen Yanık, öldürüldükten iki ay sonra 'hatırlandı'. Eve gelip "Koruma talebi için geldik" diyen polisler, "Müzeyyen üç ay önce kocası tarafından öldürüldü" yanıtı aldı.

Şeker fabrikasının paketleme bölümünde çalışan Müzeyyen Yanık (41), 2006'da ilk eşinin hayatını kaybetmesinin ardından, Ekim 2010'da kan davası nedeniyle 3 kişiyi pompalı tüfekle öldürerek 8 yıl cezaevinde kalan Harun Baş (42) ile evlendi. Evlendikten sonra eşinden sürekli şiddet gören Müzeyyen Yanık, Mart'ta memleketi Kastamonu'ya kaçtı. Kastamonu Abana Adliyesi'ne boşanma dilekçesi veren Yanık, bu arada Bozkurt Adliyesi'ne giderek koruma talep etti ve eşinden şikayetçi oldu. Bir hafta sonra İstanbul'a dönen ve 21 Mart'ta Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nda eşi hakkında ikinci kez suç duyurusunda bulunan Müzeyyen Yanık, 12 Temmuz'da boşandı. Ancak eski eşin tehditlerinin devam etmesi üzerine Müzeyyen Yanık, 22 Temmuz'da Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na üçüncü kez başvurdu. Bu başvuruya da yanıt gelmedi ve Yanık, 29 Temmuz'da, eşi tarafından kafasına sıkılan 4 kurşunla hayatını kaybetti.

POLİS ÜÇ AY SONRA GELDİ

Cinayetle ilgili gözaltına alınan eski eş Harun Baş, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Müzeyyen Yanık'ın ölümünden yaklaşık 3 ay sonra sivil polisler Yanık'ın kardeşi Döne Yorulmaz'ın Esenler'deki evine gitti. Koruma talebinde bulunan Müzeyyen Yanık ile görüşmek isteyen polisler, talihsiz kadının kocası tarafından üç ay önce öldürüldüğünü duyunca evden ayrıldı. Polisler geldiğinde şehir dışında olan kardeşi Döne Yorulmaz, "Polisler ablamı sormuşlar. Komşular 'Neden aradınız?' diye sorunca da 'Koruma talep etmişti, o yüzden geldik' demişler. Ablam öldükten üç ay sonra akılları başına geldi. Ablam kaç defa koruma talebinde bulundu, önemsemediler. Öldü, toprağa verdik, şimdi geliyorlar. Devlet korumuyor" dedi. Harun Baş, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacak.

SİLAH ZORUYLA EVLENMİŞTİ

Döne Yorulmaz, ablası Müzeyyen Yanık: "Ablam, başta bize evlendiğini söylemedi. Biz karşı çıkıp kızdığımızda, 'Silah zoruyla imza attım, yoksa beni öldürecekti' dedi. Ölümü göz göre göre geldi. Ablamın çektiklerini hâlâ çeken, korkudan, baskıdan savcılığa dahi gidemeyen kadınlar var. Daha sert tedbirler alınması gerekir."

BU DA ONLİNE FUHUŞ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYI

[PAGE]

İzmir'de üç ayrı otele baskın yapan polis, 4'ü Rus uyruklu, 2'si Türk 6 kadını fuhuş yaparken yakaladı. Kadınları otele getiren 2 erkek ile bir resepsiyon görevlisi de gözaltına alındı. Kadınların internetteki bir site üzerinden pazarlandığı ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Basmane semtinde bulunan otellerde, yabancı uyruklu ve Türk kadınların para karşılığı erkeklerle birlikte olduğu ihbarını aldı. Oteller civarında tedbir alan ekipler, 2'si Türk, 4'ü Rus uyruklu 6 kadının, iki ayrı otomobille gelip otellere girdiğini belirledi. Üç ayrı otele eş zamanlı baskın yapan polis, altı kadını erkeklerle fuhuş yaparken suçüstü yakaladı. Ekipler kadınları otellere getirip pazarladıkları iddia edilen Ş.Y. ve C.T ile bir otelin resepsiyon görevlisi R.G.'yi de gözaltına aldı.

Soruşturma kapsamında, bir internet sitesine fuhuş yapan kadınların fotoğraflarının konulduğu, burada görüp beğenen ve telefon eden müşterilere gönderildiği ortaya çıktı. Rus uyruklu kadınlar sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, iki Türk kadın ile ilişkiye girdikleri erkekler serbest bırakıldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Ş.Y. ve C.T. 'fuhuşa aracılık etmek', R.G. ise 'fuhuş için yer temin etmek' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 

GÜRÜLTÜ VE TACİZ KAVGASI ÖLÜMLE BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bursa'da dün gece bir içkili restoranda, müşterileri rahatsız ettikleri ve bir konsomatris kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla işyeri çalışanları tarafından dövülen 35 yaşındaki Sefer Pullu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

 Olay dünsaat 22 sıralarında merkez Nilüfer İlçesi Mudanya Yolu üzerinde bulunan içkili bir restoranda meydana geldi. 103 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası bulunan Sefer Pullu, üç arkadaşı ile geldiği restoranda bir süre alkol aldı. İddiaya göre, alkolün etkisiyle sarhoş olan Sefer Pullu, nara atıp müşterileri rahatsız etmeye başlayınca işyeri çalışanları tarafından uyarıldı. Daha sonra restoranda bulunan konsomatris bir kadını elle taciz ettiği de iddia edilen Sefer Pullu ve yanında bulunan üç arkadaşları işyeri çalışanları tarafından dışarıya çıkarıldı. Aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sefer Pullu ve arkadaşları görevliler tarafından dövüldü. Başından ve vücudundan aldığı darbelerle ağır yaralanan Sefer Pullu, 112 ambulansı ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KURTARILAMADI

Bir yıl önce Akciğer rahatsızlığından dolayı ameliyat olduğu öğrenilen Sefer Pullu yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Pullu'nun yaralanan diğer 3 arkadaşının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından 8 kişi gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülüyor.

NÜFUS MÜDÜRÜ TACİZDEN TUTUKLANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde 3 yıl önce Nüfus Müdürü'yken, 'evrakta sahtecilik' yaptığı gerekçesiyle açığa alındıktan sonra emekli olan ve soruşturma sonunda 1 yıl cezaevinde yatan İ.B., bu kez de 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Evli 3 çocuk babası 47 yaşındaki İ.B., iddiaya göre ikisi de 9 yaşında olan kız çocukları S.F. ve S.D.'yi para verip kandırararak, çalıştığı büfeye düzenli olarak gelmelerini sağladı. İ.B., daha sonra kızlara cep telefonundan çekilmiş cinsel organının fotoğrafını, ardından da da çalıştığı büfenin arka bölümünde cinsel organını gösterdi.

Çocuklardan S.F.'nin olayı annesine anlatması üzerine, anne A.F. hemen emniyete suç duyurusunda bulunurken, olay savcılığa intikal etti. Taşköprü Cumhuriyet Başsavcısı Alperen Alkılınç'ın 9 saat boyunca ifadesini aldığı İ.B., sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

'SAHTECİLİK'TEN 1 YIL HAPİS YATMIŞ

İ.B.'nin, 2009 yılında Taşköprü Nufus Müdürü'yken 'evrakta sahtecilik' suçundan açığa alındığı, bu sırada emekliye ayrıldığı, soruşturma sonuçlanınca da suçlu bulunarak 1 yıl cezaevinde yattığı belirtildi.