BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.386,81
HABER /  GÜNCEL

İstanbul buz gibi hava durumu ne diyor?

İstanbul'da meteoroloji hava durumu raporuna göre ısı eksi derecelere indi, bugün de kar yağışı zaman zaman etkili olacak. Okullar ise tatil edildi.

Abone ol

İSTANBUL meteoroloji müdürlüğünün hava durumu raporlarına göre kar yağışı bugün aralıklarla etkili olacak, sıcaklık ise ilk kez bu kadar düştü ve eksi derecelere indi. İstanbul Valiliği okulları 1 gün daha tatil etti. 
i̇stanbul-hava-durumu-buz-kestirdi.jpg
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü sitesindeki son hava durumu tahminine göre kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. Gün içinde aralıklarla özellikle kuzey ilçelerde kar yağışı görülecek.

OKULLAR 1 GÜN DAHA TATİL EDİLDİ
İstanbul'da dondurucu soğuklar ve aralıklarla beklenen kar yağışı sebebiyle İstanbul Valiliği tatil kararını uzattı.
i̇stanbul-buz-gibi-hava-durumu-ne-diyor-.jpgİstanbul Valiliğinden yapılan hava durumu ve tatil açıklamasında şöyle denildi;

-Son hava tahmin raporunda, İstanbul ilinde sıcaklığın mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyrederek eksi değerlere düşmesi sonucu don ve buzlanma olacağı, kuvvetli rüzgârın da etkisiyle zaman zaman tipiye dönüşecek kar yağışının miktar ve etkisinin artarak yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirilmiştir.

Araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul’un özel durumu ve öğrencilerimizin sağlığı göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 07 Ocak 2015 Çarşamba günü de bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır.

İSTANBUL BUZ GİBİ

İstanbul'u bugün asıl zorlayan kutup soğukları oldu. Sıcaklık eksi derecelere indi. Buz tutan yollar sebebiyle erken saatlerde işe gitmek için yola çıkanlar büyük sıkıntı yaşadı.

İstanbul 'da hava sıcaklığının bugün daha da düşeceği bildiriliyor. 2 ila 4 derecelik bir düşüşün ardından bugün eksi 2 derecelerde olan ısı yarın eksi 4 dereceye kadar inecek.

BU GECE EKSİ 11 DERECEYİ GÖRECEK

İstanbul'da dondurucu soğuklak gece ısıyı daha da indirecek. Meteorolojideki son hava durumu tahminine göre bu gece ısı eksi 11 dereceye düşecek. İşte İstanbul'da bugün beklenen hava durumu raporunun saatlik gösterimi;

istanbul-7-ocak-saatlik-hava-durumu.jpg
İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ
İstanbul'un 5 günlük hava durumu raporunda yarın da kar var. Ancak asıl uyarı gündüz eksi 4 dereceye inecek olan aşırı soğuklar için.

istanbul-5-günlük-hava-durumu.20150107084608.jpg
İSTANBUL İLÇELERİ BUGÜNKÜ HAVA DURUMU

İstanbul ilçelerinde bugün beklenen meteorolojik olaylar ise şöyle;

istanbul-ilçeleri-hava-durumu.jpg
istanbul-ilçeler-hava-durumu.jpg
İSTANBUL'DA KARLA MÜCADELE AKOM AÇIKLAMASI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gece karla mücadele çalışmalarında 5 bin 174 ton tuz ile 49 ton solüsyon kullandı

Kentte gece karla mücadele çalışmalarında 4 bin 815 personel görev yaparken, 5 bin 174 ton tuz ile 49 ton solüsyon kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ile Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri, gece 4 bin 815 personel ve bin 28 araç ile karla mücadele çalışmalarında görev yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "Köy Tim"lerince de kürüme aparatlı traktörler köy yollarının açık tutulmasında kullanıldı.

Kentte saat 22.00 ile 07.00 arasında karla mücadele çalışmalarında 5 bin 174 ton tuz, 49 ton solüsyon kullanıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce de bin 452 ton tuz kullanıldı.

Soğuk hava nedeniyle 21'i kadın 493 evsiz de Zeytinburnu Spor Tesisleri'nde misafir ediliyor.

AKOM'dan şehrin izlendiği kameralara göre, Hadımköy ve Çatalca bölgesinde kar yağışı görülüyor.