BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  EKONOMİ

İşsizlik rakamlarını cepten öğrendiler!

TÜİK enflasyonun ardından bu kez de işsizlik verilerini erken açıkladı. SMS ile abonelerine gönderdi

Abone ol

TUİK, geçtiğimiz ay enflasyon rakamlarını 17 dakika önce açıklamasının ardından bu kez işsizlik rakamlarını erken açıkladı.

TÜİK 2012 yılı Ekim ayı işsizlik rakamlarını yüzde 9,1 olarak açıkladı. Ekim ayı işsizlik oranın yüzde 9.1, tarımdışı işsizliğin ise yüzde 11.4 olduğunu duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyonun ardından bu kez de işsizlik verilerini erken açıkladı. Saat 10:00'da açıklaması gereken verileri 09.30 sularında SMS ile abonelerine gönderdi.

GEÇEN AY ENFLASYONU ERKEN AÇIKLAMIŞTI

TÜİK, 3 Aralık'ta ise enflasyon verilerini 17 dakika önce yayınlamış ve bu nedenle soruşturma açılmıştı. Beklenenden düşük çıkan enflasyon rakamının faizi düşüreceğini tahmin edenlerin bu bilgiyi paraya çevirdiği ileri sürülmüştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir konuyla ilgili olarak ''Enflasyon verilerini biz erken açıklamadık. Reuters kendisi bir program kullanarak bizim yayınlamadığımız veriyi alıp kullandı'' değerlendirmesinde bulunmuştu. Aydemir "Gerekli tedbirleri aldık. Bundan sonra böyle bir durumla karşılaşmayacağız. Bundan sonra ek tablolara belki de saat 10.00'dan bir müddet sonra ulaşılacak'' demişti.