BIST 9.757
DOLAR 32,57
EURO 35,03
ALTIN 2.456,65
HABER /  GÜNCEL

Fidan'dan Erdoğan'a Öcalan bilgilendirmesi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi mesaisi çok yoğun geçti. Gündem de İmralı ve Fransa'da meydana gelen cinayetler vardı

Abone ol

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Başbakan Erdoğan'la yaklaşık yarıms aat görüştü.

Erdoğan'ın Fidan'dan İmralı Adası'nda tutuklu bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile yapılan son görüşmeler hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

      DİKKAT ÇEKEN MAVİ DOSYA

esh4321_3.jpg

Görüşmede BDP'liler ve Mehmet Öcalan'ın İmralı ziyaretleri ve sonrasında yaşanabileceklerin de masaya yatırıldığı öğrenildi. Fidan'ın Başbakanlık çıkışında elindeki MİT logolu mavi dosya dikkat çekti.

ERDOĞAN ÖZEL'LE DE GÖRÜŞTÜ

Hakan Fidan'ın Paris'te 3 PKK'lı kadın ın öldürülmesine ilişkin gelen son istihbarat bilgilerini de Erdoğan'a aktardığı ifade edildi. Erdoğan, ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile de bir araya geldi. Görüşme 1.5 saat sürdü.

CENAZELER İÇİN GÜVENLİK ÇALIŞMALARI

Öte yandan Başbakanlığın iki sürpriz ziyaretçisi daha oldu; Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Genelkurmay Başkanı Özel. Kılıçlar'ın yarın Paris'ten getirilmesi planlanan öldürülen kadınların cenazesi ve Diyarbakır'da yapılacak cenaze töreni dolayısıyla alınacak güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgi verdiği ifade edildi. Başbakan'ın, İmralı süreci, terörle mücadele, Paris'teki cinayetlerin de masaya yatırıldığı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık Yeni Bina'da görüştüğü bir isim de Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel oldu. Bu görüşmede de İmralı süreci ile birlikte terörle mücadele, bölgede sürdürülen operasyonların ele alındığı ifade edildi.