BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,86
ALTIN 2.439,66
HABER /  DÜNYA

İsrail'li kadın milletvekilinden azgın çıkış

Gazze’ye kara operasyonu için hazırlık yapan İsrail Hükümeti’nden aşırı sağcı Ayalet Shaked “Teröristlerin anneleri de öldürülmeli”dedi.

Abone ol

İsrail’in Gazze’den atılan roketlere karşılık başlattığı hava operasyonunun 5’inci gününde yine Hamas ile ilişkilendirilen hedeflere bomba yağdı.

İsrailli aşırı sağ milletvekili Ayelet Shaked, Gazze katliamına destek vererek, "Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yıkılmalı ki bir daha terörist yetiştiremesinler” dedi.

CAMİYİ VURDU, 15 KİŞİYİ KATLETTİ

İsrail ordusu 5 günlük operasyonda 1160 hedefin vurulduğunu 500 tondan fazla bomba kullanıldığını açıkladı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan raporda ise, Gazze’de bombalar nedeniyle ölenlerin sayısının 122’ye ulaştığı, çoğunluğunun sivil olduğu vurgulandı. İsrail dün son olarak Gazze’nin merkezinde yer alan El Faruk Camisi'ni vurdu. Namazdan çıkan 15 kişi hayatını kaybetti.

ÖLDÜRÜLENLERİN ANNELERİNİ DE ÖLDÜRELİM

Bununla birlikte İsrailli aşırı sağ milletvekili Ayelet Shaked, Gazze’ye düzenlenen operasyonlara destek vererek, “Hepsi bizim düşmanımız ve kanları elimizde olmalı. Bu öldürülen teröristlerin anneleri için de geçerli. Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yıkılmalı ki bir daha terörist yetiştiremesinler” dedi.

LİBERMAN 'HEMEN GİRİLSİN' İSTİYOR

Ayrıca Birleşmiş Milletler ve ABD’nin ateşkes çağrısına olumsuz yanıt veren ve kara operasyonu için yüzlerce tank ve 30 bin askeri Gazze sınırına yığan İsrail’in hafta başında Hamas’ın kontrolündeki bölgeye karadan da girmesi bekleniyor. Gazze’nin yeniden İsrail kontrolü altına alınması gerektiğini savunan aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ‘Kara operasyonuyla ilgili siyasi karar 48 saatte verilecek’ dedi. O sürenin 24 saati bugün itibariyle dolmuş oldu.