BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL

Zeytinburnu'ndaki patlamada ölenlerin sayısı 3'e yükseldi SON DAKİKA

İstanbul Zeytinburnu'nda meydana gelen patlama sırasında imalathanede bulunan üç kişinin cesedine ulaşıldı SON DAKİKA

Abone ol

Zeytinburnu'ndaki enkazdan 3'üncü ceset çıkartıldı.

Patlamadan 11 saat sonra enkazdan çıkarılan ceset sayısı son çıkarılan kadın cesediyle birlikte 3'e yükseldi. 8 yaralının ise tedavileri devam ediyor. 3. cesedin 23 yaşındaki Eda Can adlı kadına ait olduğu öğrenildi.

Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi'nde 4 katlı binada meydana gelen patlamada enkaztan çıkarılan cestlerin sayısı 3'e yükseldi. Enkazdan ilk ceset 18.50 sıralarında, ikinci ceset ise 19.35 sıralarında çıkarılmıştı. 3. ceset ise patlamadan yaklaşık 11 saat sonra 22.50 sıralarında çıkarıldı. 3. cesedin 23 yaşındaki Eda Can adlı kadına ait olduğu öğrenildi. Diğer iki cesedin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 8 yaralının ise tedavileri devam ediyor.

Zeytinburnu’nda meydana gelen feci patlamada 11 kişi yaralanmış, hamile bir kadın vatandaşların da yardımı ile alevlerin sardığı balkondan atlayıp hem kendi canını hem de bebeğini kurtarmıştı. Patlama büyüktü, ancak tek teselli can kaybının olmamasıydı. Bu buruk sevinç kısa sürdü. 18:45’te enkazda bir cesede ulaşıldı. Herkes, tanınmaz haldeki bu cansız bedenin kayıp olan 23 yaşındaki Kader Kılıç’a ait olduğunu sanırken, 15 dakika sonra arama kurtarma ekipleri bir başka cansız bedenle karşılaştı. O da tanınmayacak haldeydi. İki ceset kimlik testleri yapılmak üzere hastanelere götürüldü.

25193853.jpg 

MUHASEBECİDE ÇALIŞAN KADER KAYIP

Patlamanın olduğu iş yerinde çalıştığı ve kayıp olduğu iddia edilen Kader Kılıç'ın yakınları (22) olay yerinde zor anlar yaşadı. Çevrede bulunan vatandaşlar, Kılıç'ın yakınlarına, kaldırıldığı hastane konusunda farklı bilgiler verdi. Görgü tanıkları ve vatandaşlardan gelen farklı bilgiler ailenin sinirlerinin gerilmesine neden oldu. İlk önce özel bir hastanede olduğu belirtilen Kılıç'ın daha sonra söz konusu hastanede olmadığı bilgisi geldi.

Yakınları halen Kılıç'ın hangi hastanede olduğunu araştırıyor. Baba Kadir Kılıç, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak şunları söyledi :

"Kızım 5-6 aydır burada alt kattaki muhasebe bölümünde çalışıyordu. Patlama esnasında da alt katta olup olmadığını bilmiyoruz. Bilemiyorum çıktı mı? Buradan bir bayanın çıktığını söylüyorlar ama nerede olduğunu kimse bilmiyor"

Kılıç'ın diğer yakınları da "Şu anda en ufak bir ipucu yok. . En son enkaz buradan da çıkmasın diye ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu'nda patlamanın meydana geldiği binadan ceset çıkarıldı

Kayıp olduğu ve arama çalışmaları devam eden Kader Kılıç'ın fotoğrafları ortaya çıktı.



25193224.jpg 


40383.20140712190506.jpg