BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.388,44
HABER /  SEÇİM

Erdoğan o sanatçılar sahip çıktı! Çekinmeyin...

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya mitinginde halka seslendi SON DAKİKA

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi tanıtım toplantısına katılan sanatçılara yönelik eleştirilere Antalya'dan yanıt verdi. 

Erdoğan, ''Dün cumhurbaşkanlığı vizyon belgemizi açıklarken yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı bir toplantı yaptık. Toplantımıza katılan sanatçılarımıza yönelik sosyal medyada bir linç kampanyası uygulamaya başladılar. Sanatçılarımıza sesleniyorum. Hiç çekinmeyin, tedirgin olmayın'' dedi.

'LİNÇ KAMPANYASI UYGULAMAYA BAŞLADILAR'

Toplantının ardından özellikle sosyal medyada bir linç kampanyası uygulamaya başladılar. Küfür, edebe, adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaretler etmeye başladılar. Bunların demokratlığı bu kadar, bu insanlar burada tercihlerini bu şekilde yapacaklar diye bir şey yok ki, davet ettik, sağolsunlar onlar da davetimize icabet ettiler.

'BU DENLİ HAKARET EDENLER NASİPSİZDİR'

Sanatçılarımıza sesleniyorum; hiç çekinmeyin, hiç tedirgin olmayın. Bize oy verip vermemek ayrı konu ama bir toplumun sanatçısına kendisi gibi düşünmüyor diye bu denli hakaret edenler nasipsizdir.

'HANİ SİZ SANATÇILARI SEVİYORDUNUZ?'

Hani siz sanatçıları seviyordunuz?

Niçin böyle edep dışı, ahlak dışı yollara başvuruyorsunuz? Sizin gibi düşünmeye veyahut gidecekleri yeri sizin belirlemenize bunlar tabi mi? Bunlar bu ülkenin en önde gelen sanatçıları, siz bu hakkı kendinizde nereden buluyorsunuz? Hani siz mahalle baskısı yapmıyordunuz? Nedir bu mahalle baskısı? Yıllardır ben buna maruz kaldım, ailemle maruz kaldım, ölümle tehdit edildim, cezaevinde tehdit edildim, hep bunu yaptılar, ama biz kefenimizi giyerek yola çıktığmızı için bunlara asla prim vermedik.

'YENİ TÜRKİYE'DE LİNÇ KAMPANYANLARINA İZİN VERMEYİZ'

Demokrasi, özgürlük artık hiç kimsenin tekelinde değildir. Sanatçılar, sporcular, yazarlar onların toplantısına katılırlarsa iyi, bizim toplantımıza katılırlarsa kötü. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye'de kaldı, Yeni Türkiye'de biz böyle işlere, linç kampanyalarına izin vermeyiz.

'NAZIM HİKMET'İ İSTİSMAR EDİYORLAR'

Değişimin yönünü kesemeyecekler. Sosyal medyadakiler hem CHP'yi destekler hem de Nazım Hikmet'i istismar ediyorlar. Nazım Hikmet'i sürgüne gönderen sürgünde ölmesine yol açan kim? CHP. Nazım Hikmet'e vatandaşlığını iade eden kim? AK Parti.

'YSK'NIN ÖNÜNDELER, AYM'NİN ÖNÜNDELER'

Bunlar yapmayı bilmezler, bunlar sadece ve sadece yıkmayı bilirler. Şu anda Ankara'da mahkeme kapılarında siyaset yapmaya çalışıyorlar. Milletin içinde değiller, neredeler? YSK'nın önündeler, Anayasa Mahkemesi'nin önündeler, eski Türkiye'nin özlemi içindeler

'BİR TARAFTAN EKMEK DİYECEKSİN, BİR TARAFTAN...'

Cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Adaylardan bir tanesi ne diyor; 'ben icranın başı değilim, yolla, köprüyle ne işim var' diyor. Öğrenecek, onları da öğrenecek. Bu ülkenin başı olacaksın, köprüyle, yolla alakan olmayacak, suyla alakan olmayacak, olur mu böyle bir şey? Bizim işimiz eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi hak ettiği muassır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Bir taraftan 'ekmek' diyeceksin, bir taraftan 'benim icrayla alakam yok' diyeceksin, bu nasıl iş?''