BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.399,13
HABER /  GÜNCEL

İsrailin saldırıdaki iğrendiren planı

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Erdem'in bu iddiaları oldukça tartışılacak.

Abone ol

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Erdem, İsrail'in Mavi Marmara'ya yaptığı baskındaki asıl amacının Türkiye'nin tepkisini çekerek, kendisini bombalatmak olduğunu iddia etti. Erdem'e göre Türkiye, İsrail'in ahmakça hazırlanmış oyuna gelmeyerek, uluslararası arenada haklarını iyi savundu ve İsrail'in mağduru oynamasını engelledi.

NTV'de yayınlanan "Günün getirdiği" programında Hakkı Devrim'in sorularını cevaplandıran Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Erdem, İsrail'in uluslararası sulardaki terörist tavrını değerlendirdi, Netanyahu'nun açıklamalarını ise ahmakça bulduğunu söyledi. Yazdığı kitaplarda özellikle tarih konusunda Türkiye'de yeni bir çığır açan Erdem'in, İsrail baskınının ardındaki asıl niyetin ise Türkiye'nin tepkisini çekmek olduğunu söyledi.

İşte Erdem'in canlı yayındaki o ilginç sözleri;

Amerika İsrail'in her istediğini yapıyor dedikleri bir başka mittir. Bu "çölü ormana çevirdiler abi" demek gibi bir şeydir. Bu da mittir Allahışkına. Bakın Akdeniz ikliminin olduğu yerlerde İsrail, aynı bizim Adana ve Mersin'de ki gibi yeşildir güzeldir. Çöle gittiğiniz zaman, bir kaçtane elma ağacı ve ve cılız inekleri vardır. Anlıyacağınız çöl her zaman çöldür. Bu aynı şekilde Amerika, İsrail'in her dediğini yapıyor dediği bir mittir. Çıkarları örtüştüğü sürece Amerika, İsrail ile ayrı şeyleri yapmıştır, uyuşmadığı sürece de yapmayacaktır. Bunun kanıtlarını da artık görmeye başladık.

"DÜNYA İSRAİL'E ARTIK DEĞİŞ DİYOR"

Bu son olayda çatışmayı, dünyanın avrupanın ve Amerika'ya artık değiş mesajı olarakta okumak mümkündür. İsrail'e artık değiş diyorlar. Sen soğuk savaş döneminden kalan bir fosilsin değiş artık diyorlar bunu Türkiye üzerinden de yürütüyor olabilir.

Amerika'daki Yahudi lobileri de söylüyor bunu. İsrail'in her yaptığını Amerika'daki lobiler kabul etmiyor ki! Benim gördüğüm ama çok dikkat etmek gerekiyor.

TÜRKİYE'NİN LİMANLARI BOMBALAMASINI
İSTEDİ

[PAGE]

"TÜRKİYE'NİN BOMBALAMASINI İSTİYORDU"

Mit felan diyoruz ama ben zannediyorum ki Türkiye'ye karşı provakasyon planı vardı İsrail'in. İsrail, Türkiye'nin çok acil bir tepki vermesini istedilen. Türkler hakkında bir mit yaratmışlar, asker millettir diyerek. İsrail, mağduru oynamak istedi. Bir iki havaalanı felan bombalasın, bir iki limanın bombalanmasını istedi. Bu Amerika'ya karşı bir şovdu. Geriye dönüp Amerika'ya şunu söyleyeceklerdi: " Ya siz nükleer silahlarınızı açın diyorsunuz ama sizin ılımlı İslam dediğiniz Türkiye bile bunu yaparken İran bize ne yapmaz, nükleer bomba felan atar. Aklınızı başınıza alın" diyecekti.

"TÜRKİYE BU AHMAKÇA OYUNA GELMEDİ"

Bu gibi tehlikeli ve ahmakça, ne kadar tehlikeliyse o kadarda ahmakça bir senaryo yazdılar. Sanırım krtik eşik aşıldı, Türkiye'de oyuna felan gelmedi. İsrail psikolojik haraketa gereğinden fazla önem veriyorlar. Bununla bazı insanları kandırabilirsiniz ama dünyanın tümünü kandıramassınız. Türkiye gerekirse Lahey'e gidebilir, tazminat için. Türkiye, uluslararası güçleri devreye sokarak akıllıca birşey yapmıştır. İsrail, mağduru oynayarak kendisini bombalatmak istiyordu, tüm senaryoda bunu açıkça gösteriyordu.