BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,58
HABER /  DÜNYA

İsrail öldürmekten gurur duyuyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrailli askerlerin Gazze baskınını savundu, onlarla gurur duyuyorum dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'de konuştu Erdoğan'a cevap verdi. Netanyahu, "askerlerimizin yaptığıyla gurur duyuyorum" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, uluslararası kamuoyunu ayağa kaldıran terör saldırısının ardından ilk kez kameraların karşısına geçti. Soru almayan ve sadece kendi söylemek istediklerini canlı yayında dünyaya aktaran Netanyahu, saldırıyla ilgili olarak askerlerin kendini savunduğunu ifade ederek, "üzüldük ancak askerlerimizle gurur duyuyorum" dedi.

İşte Netanyahu'nun açıklamaları;

Gemide silahları alındı ve askerlerimize ateş açtılar. Bu insanlar, barış yanlısı olabilir mi? Askerlerimiz hayatlarının cesur biçimde korumaya çalıştılar ve bunu yaptıklarından büyük bir gurur duyuyorum. Bu demokratik bir ülkenin askerleri olsaydı ne yaparlardı?

Bana kalırsa aynı şeyi yaparlardı. Elbette ölen insanlardan dolayı üzgünüz ancak askerlerimiz hayatlarını korudular. Eğer siz kendi sivil halkınızı korumak için siz olsaydınız ne yapardınız? Biz sivil halkımızı korumaya, askerlerimizin hayatlarını korumaya devam edeceğiz. Bizim ilk sorumluluğumuz israil halkı ve israilli çocuklarımız için güvenliğini sağlamamız. Bu hepimizin hayatını etkileyen bir konu.