BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

İsrail'i çıldırtacak tazminat çıkışı!

Mavi Marmara saldırısında yaralanan Mehmet Tunç bakın tazminatını nereye bağışlayacak?

Abone ol

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısında yaralanan Mehmet Tunç, İsrail'den alacağı tazminatı Filistin İslami Direniş Hareketi'ne (HAMAS) bağışlayacağını açıkladı.

Mehmet Tunç, avukatı Abdullah Demirel ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Tunç, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıda yaralandığını belirtti.

İsrail askerlerinin uluslar arası karasularda bulunan gemiye yaptıkları baskının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Tunç, 9 arkadaşının gözleri önünde şehit edildiğini ifade etti. Saldırıda kendisinin de yaralandığını dile getiren Tunç, İsrail'in zalimce davranışlar sergilediğini, bu tavrın halen sürdüğünü vurguladı. Dün Gazze'ye yine hava saldırısı düzenlendiğini anlatan Tunç, ablukanın bir an önce kaldırılmasını istedi.

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini sevindirici bulduklarının altını çizen Tunç, İsrail'den tazminat alması halinde bir lirasına bile dokunmadan Hamas'a kendi elleriyle teslim edeceğini kaydetti.

Avukat Abdullah Demirel de İsrail'in tarihinde ilk kez özür dilediğini, bunun Türkiye hükümetinin çalışması sonucu gerçekleştiğini ifade etti. Mavi Marmara gemisinde şehit edilenler ile yaralananlara tazminat ödeneceğinin kendilerine de iletildiğini aktaran Demirel, Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer ile görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.