BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Avustralya'da çocuklara cinsel taciz soruşturması

Avustralya hükümeti, çocuklara yönelik cinsel taciz olaylarını araştırmak için bir komisyon kurdu. "Taciz ve yol açtığı travma" konusunda 5 bin kişinin tanıklık etmesi bekleniyor.

Abone ol

Avustralya hükümeti, ülke çapında çocuklara yönelik cinsel taciz olaylarını araştırmak için Melbourne'de bir komisyon kurdu.

"Taciz ve yol açtığı travma" konusunda 5 bin kişinin tanıklık etmesi bekleniyor.

Başbakan Julia Gillard, komisyonun "rahatsız edici bazı gerçekleri" gün ışığına çıkaracağını ve bu çalışmanın Avustralya için "ahlaki bakımdan önemli bir an" olduğunu söyledi.

Komisyon dini grupları, sivil toplum örgütlerini, bakımevlerini ve kamu kuruluşlarını inceleyecek.

Komisyon üyeleri, soruşturma kapsamının geniş olması nedeniyle çalışmanın öngörüldüğü gibi 2015'te tamamlanmasının zor olacağını ifade etti.

Komisyon, çocuklara yönelik cinsel taciz iddialarını ve kurumların bunlara yaklaşımını ve verdiği cevapları inceleyecek.

Başbakan Gillard, Katolik Kilisesi'nin çocukları taciz eden rahiplerle ilgili delilleri sakladığı yönündeki iddialar üzerine komisyon oluşturma kararı almıştı.

Avustralya'da rahiplerin çocuklara cinsel tacizde bulunması önemli bir sorun.

Bu konuda bazı tutuklamalar yapıldı, ancak bazı olayların üstünün örtüldüğü iddiaları da gündeme geldi.

Victoria eyaletindeki Katolik Kilisesi, Eylül ayında yaptığı açıklamada, 1930'lardan bu yana rahiplerin 600'den fazla çocuğa cinsel tacizde bulunduğunu kabul etmişti.

Papa 16. Benediktus 2008'de Avustralya'ya yaptığı gezide bazı taciz mağdurları ile görüşmüş ve özür dilemişti.