BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,62
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Türkiye için şok mektup!

Türkiye'nin olimpiyatları alamaması için İsrail'in lobi faaliyetleri yürüttüğü ortaya çıktı.

Abone ol

Türkiye’nin büyük önem verdiği 2020 Yaz Olimpiyatlarını Tokyo’ya kaptırmasının arkasında İsrail'in olduğu konuşuluyor. Başbakan Erdoğan’ın bizzat Arjantin’e giderek Türk Olimpiyat Heyeti’ne takım kaptanlığı yaptığı olimpiyatların Türkiye’ye verilmemesinin arkasında siyasi nedenlerin olduğu iddia ediliyor.

Milat gazetesinden Aslan Değirmenci'nin haberine göre 2009 yılındaki One Minute resti ve 2010 yılındaki Mavi Marmara Olayı sonrası İsrail Parlamentosu’nun Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı ve üyelerine mektup göndererek, Türkiye karşıtı lobi yaptığı ortaya çıktı.

Türkiye ile ilişkilerin gerilmesi sonrası stratejik bütün güçlerini harekete geçiren İsrail’in 2020 Yaz Olimpiyatları’nın da Türkiye’ye verilmemesi için büyük çaba sarf ettiği belirlendi. İsrail Parlamentosu’nun 2011 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı ve üyelerine gönderdiği mektup ile olimpiyatın Türkiye’ye verilmemesi istendi. Başta Komite Başkanı’na hitaben gönderilen mektup da Türkiye ırkçılık yaptığı gerekçesiyle suçlanıyor. Bu yüzden olimpiyat oyunlarının ülkemize verilmemesi isteniyor.

KOMİTE BAŞKANINA DA GÖNDERİLMİŞ

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Başkanı Jacques Roggeye de o dönemde mektup gönderilerek baskı altına alınmış. Türkiye’nin adaylığının iptal edilmesi talebinde bulunulan mektup da Türkiye teröre destek vermekle suçlanıyor.

Mektubun devamında ise “Türkiye’nin eylemlerinin sadece buzdağının görünen yüzü. Politikası tümüyle Olimpiyat çerçevesinde dile getiren kültürel değerlerle zıt. Türkiye’ye Olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya izin verilmesi, genel olarak Batı dünyasının, özel olarak da Olimpiyat harekatının itibarını lekeleyecek” cümleleri ile de Komite Başkanı baskı altına alınmış.

MEKTUP TELKİNİNİN DE BULUNULMUŞ

2011 yılında başlatılan uluslararası kampanya çerçevesinde İsrail Parlamentosu olan Knesset üyelerinin Türkiye’den intikam almak için böyle bir yola başvurdukları belirtiliyor. İsrail Parlamentosu tarafından gönderilen mektup ile Olimpiyat Komite Başkanı ve Üyelerine telkinlerde bulunuluyor. O dönemde İsrailli gazetelere de konu olan çalışmalar da Yedioth Ahronoth Gazetesi, "Knesset Üyeleri’nin Türkiye’den Olimpiyat İntikamı" başlığıyla verdiği haberde, "İsrail’in, Türkiye’nin protesto hareketlerinden intikamını, beklenmedik bir yönden gelebilir ve ağır bir bedeli olabilir" yorumunu yaptığı kaydedildi.

KOMİTE ÜYELERİ MASON İDDİASI

Öte yandan Yaz Olimpiyatlarının hangi ülkelere verileceğine ilişkin Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Üyeleri’nin de mason olduğu iddia ediliyor. Bütün ülkelerdeki Masonik yapılanmaların özellikle Siyonist bir yapıya hizmet ettiği de tarihi kaynaklar açısından ve günümüz uygulamalarından ortaya çıkıyor. Komite üyelerinin verdiği kararların da sportif olmaktan çok siyasi olması üyelerin nereye, hangi gizli yapıya hizmet ettiğini de gözler önüne seriyor.