BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İsrail'den Gazze Şeridi'ne hava saldırısı

İsrail ordusu Cumartesi gecesi Gazze Şeridi'nde dokuz farklı noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırı, Filistin topraklarından fırlatılan füzelerden birinin İsrail'in güneyindeki sanayi bölgesine isabet etmesinin ardından geldi.

Abone ol

Filistin topraklarından fırlatılan bir füzenin İsrail'in güneyine isabet etmesinin ardından İsrail, Cumartesi gecesi Gazze Şeridi'ne 12 defa hava saldırısı düzenledi.

AFP haber ajansının Filistinli ve İsrailli kaynaklara dayandırdığı haberde, İsrail saldırısında en az iki kişinin yaralandığı belirtildi.

AFP'ye konuşan İsrail ordusu sözcüsü, saldırının kendi ifadesiyle 'terörist faaliyetlerde bulunulduğu' tespit edilen 9 noktayı hedef aldığını söyledi.

İsrail polisi, Filistin topraklarından Cuma ve Cumartesi günü fırlatılan füzelerden ikisinin, İsrail'in güneyindeki Sderot sanayi bölgesine isabet ettiğini, çıkan yangında en az dört kişinin yaralandığını ifade etti.

İsrail Ekonomi Bakanı Neftali Bennett, İsrail ordusunun ülkenin tehdit altında görüldüğü durumlarda 'askeri müdahalede bulunabileceğini' söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da ordunun füze saldırılarına cevap verileceğini ifade edip şöyle devam etti:

"Hafta sonunda İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze'den İsrail'e fırlatılan füzelere misilleme olarak bir takım hedeflere saldırdı. Gerekli görülürse faaliyetlerimizi genişletmeye hazırız. Herkese hatırlatmak isterim ki, Hamas terörist grubu ve Filistin Yönetimi birlik hükümeti kurarak Gazze Şeridi'nden topraklarımıza ateş açılmasını da engelleme sorumluluğunu da üstlenmiş oldu."

Saldırı, İsrail'in Batı Şeria'da kaybolan gençlerin 'Hamas tarafından kaçırıldığı' suçlamasını yöneltmesinin ardından geldi.

İsrail istihbarat servisi Şin Bet, Mervan Kavesmih ve Emir Ebu Ayşe isimli gençlerin 'iki Hamas üyesi tarafından kaçırıldığını' söylemişti.

Hamas ise bu iddiayı reddetti.

Haziran ayının başından bu yana Gazze'den İsrail'e 60 füze fırlatıldığı, bu rakamın Mayıs'ın dört katı olduğu belirtiliyor.