BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.398,66
HABER /  DÜNYA

İsrail'den ABD'ye Mısır tepkisi!

Mısır'da yaşanan halk direnişi ve hükümetin içinde bulunduğu krizle ilgili ABD'nin tutumu İsrail'i hayal kırıklığına uğrattı

Abone ol

Mısır'da yaşanan halk direnişi ve hükümetin içinde bulunduğu krizle ilgili ABD'nin tutumu İsrail'i hayal kırıklığına uğrattı. İsrail ordu radyosunda yer alan bir haberde ABD'nin yaşanan olaylar karşısındaki "kayıtsız tutumu" eleştirilirken yetkililerin konu hakkında görüş bildirmekten sakındığı söylendi.

İsrail ordu radyosu, Mısır'ın içinde bulunduğu krizle ilgili olarak, ABD'nin takındığı tutum nedeniyle İsrail yetkililerinin hayal kırıklığı içinde olduklarını bildirdi.Ordu radyosu, İsrailli yetkililerin ABD Başkanı Barack Obama ve yönetiminin, Mısır'daki olaylar karşısındaki "kayıtsız tutumu" nedeniyle hayal kırıklıklarını ifade ettiklerini bildirdi. Haberde, buna rağmen Başbakan Binyamin Netanyahu'nun çevresindekilerle bakanların, ABD'yle ilgili olarak herhangi bir görüş belirtmekten kaçındıkları kaydedildi.

ABD REJİMİN TÜMÜYLE DEĞİŞMESİNDEN Mİ YANA?

Bu arada, İsrailli yetkililerin Mısır'da rejim değişikliğinden ve Mübarek'ten kurtulunması konusunda ABD'nin ısrarlı olmasından endişe duydukları dile getirildi. Bazı kaynaklara göre, Washington'ın Mısır'daki rejimde yapılacak ufak değişiklikleri kabul etmeyip, tam tersine rejimin bütünüyle değişmesinde ısrarlı olduğunu İsrail'e de aktardığı öne sürülüyor.

İsrail eski Savunma Bakanı Şaul Mofaz ise Mısır'da meydana gelen son olayların İsrail ile Filistin Yönetimi arasındaki müzakerelere de zarar vereceği görüşünü dile getirdi. Mofaz, istikrarın ne kadar önemli olduğunun bugünlerde görüldüğünü söyledi.

Filistin basınında da Mısır Savunma Bakanı Muhammed Hüseyin Tantavi ile İstihbarat Başkanı Ömer Süleyman'ın, protestolar karşısında Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i görevinden ayrılması konusunda ikna etmeye çalıştıkları, ancak Mübarek'in bunu kabul etmediği, bunun yerine Süleyman'ı cumhurbaşkanlığı yardımcılığına atamayı uygun gördüğü kaydedildi.