BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İsrail yeni bir insanlık suçu işliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Abone ol

Ahmet Davutoğlu , İsrail 'in Gazze Şeridi 'ne yönelik saldırılarının yeni bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 39. Bakanlar Konseyi Toplantısı'nın ardından Türk medyasına değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Saldırılar, zaten açık hava hapishanesi haline gelen Gazze'de, halka yönelik insan insanlık suçudur'' dedi.

Türk halkının her zaman Gazze'nin yanında olduğunu vurgulayan Davutoğlu, ''Katliam ve suikastlar ile Ortadoğu'ya barış geleceğini düşünmek mümkün değil'' diye konuştu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'nun, (SMDK) Suriye halkının tek meşru temsilcisi olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Katar'da, 'Suriye muhalefeti, Suriye halkının tek temsilcisidir' demiştik. Burada bunu vurgularken şunu kastetmiş olduk: Suriye'nin geleceğini Suriye halkının temsilcileri ile konuşuruz. Yani rejimle ve diğer unsurlarla değil. Suriye halkının temsilcileri, Suriye'nin geleceği konusunda da müzakere yapma konuşma yetkisine sahiptir artık. Meşru taraf olarak Suriye halkının temsilcileri olduğu görüşünde birleştik'' ifadesini kullandı.

Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının ardından tansiyonun düşürülmesi konusunda görüştüklerini açıklayarak, ''Ben açıkça, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının İİT üyesi ülkelerde ortaya çıkardığı tepkiyi anlattım'' dedi.