BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İsrail uçakları Gazze'ye saldırdı

İsrail uçaklarının İslami Cihad'ın roket saldırılarına misilleme olarak düzenlediği saldırıda Gazze Şeridi'ndeki 29 hedefi vurduğu açıklandı. Saldırıda İslami Cihad ve Hamas'ın askeri kanatlarının hedef alındığı söyleniyor.

Abone ol

İsrail savaş uçaklarının İslami Cihad Örgütü'nün roket saldırılarına misilleme olarak düzenlediği saldırıda Gazze Şeridi'ndeki 29 hedefi vurduğu açıklandı.

Filistinli görgü tanıkları ve gazeteciler uçakların Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas ve İslami Cihad'ın silahlı kanadına ait hedefleri vurduğunu belirtti.

İsrail Gazze Şeridi'yle sınırı da kapattı.

İsrailli yetkililer İslami Cihad militanlarının dün ülkenin güneyine 30'dan fazla roket fırlattığını belirtti.

Bir İsrail Ordu Sözcüsü roketlerin beşinin sivillerin yaşadığı yerlere isabet ettiğini söyledi.

İslami Cihad Örgütü, roketleri daha önceki İsrail hava saldırısında üç militanın öldürülmesine misilleme olarak düzenlediğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yalon, şiddet olaylarındaki artıştan Hamas'ı sorumlu tuttuklarını söylemiş ve "ağır bir bedel ödeyeceklerini" kaydetmişti.

Bir Hamas Sözcüsü ise BBC'ye yaptığı açıklamada "İsrail'e atılan roketler işgalcinin saldırılarına bir tepkiydi ve ateşkes anlaşmasının çöktüğü anlamına gelmiyor" dedi.

Gazze'daki bir diğer örgüt olan Halk Direniş Komiteleri de İsrail'e roket fırlattığını açıkladı.

Görgü tanıkları İsrail savaş uçaklarının İslami Cihad'ın askeri kanadı El Kuds Tugayları'na ait hedefleri vurduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Gazze'den düzenlenen roket saldırılarının ardından "Kaçınmayacağız. Bizi incitmeye çalışanları incitmeye devam edeceğiz" demişti.

İran destekli İslami Cihad 2012'deki çatışmanın sona ermesinden sonra zaman zaman İsrail'e roket ve havan topu saldırılarında bulunuyor. Gazze Şeridini yöneten Hamas ise bu tür saldırılardan kaçınıyor.