BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  GÜNCEL

Berkin Elvan'ın cenazesinden sonra çatışmalar

Berkin Elvan'ın onbinlerce kişinin katıldığı törenle defnedilmesinden sonra İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Tunceli'de polis eylemcilere müdahale etti. Tunceli'deki eylemde bir polisin hayatını kaybettiği haberleri geliyor.

Abone ol

Gezi eylemleri sırasında yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın onbinlerce kişinin katıldığı törenle defnedilmesinden sonra başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere birçok kentteki eylemlere polis müdahale etti.

Tunceli'deki gösteriye müdahale sırasında biber gazından etkilenen bir polis memurunun kalp krizi geçirip hayatını kaybettiği haberleri geliyor.

Berkin Elvan'ın onbinlerce kişinin katıldığı bir törenle Feriköy Mezarlığı'nda defnedilmesinden sonra, eylemciler Taksim'e doğru yürümek istedi.

Biber gazı, basınç su ve plastik mermiyle müdahalenin ardından kalabalık dağıldı.

Bazı gruplar ara sokaklarda ateş yakıp barikatlar kurdu.

Polis Taksim Gezi Parkını kapattı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

İstiklal Caddesi'nde buluşmak isteyen protestocuları polis dağıtırken, başka noktalardan Taksim'e çıkmak isteyenler de polis engeliyle karşılaştı. Biber gazı sıkan polise eylemciler havai fişeklerle karşılık verdi.

Kurtuluş semtinde de polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı.

İzmir'de de 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganları atan grup, ellerinde de Berkin Elvan'ın fotoğraflarını taşıdı.

İzmir de de çeşitli noktalarda polis ve eylemciler arasında çatışmalar oldu.

Ankara Güven Park'ta ise yine gündüz saatlerinde polis tazyikli su ve biber gazı kullandı. Gaz nedeniyle fenalaşanlar oldu. Ankara Valiliği şu ana kadar 73 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Tunceli ve Eskişehir'de de Berkin Elvan için düzenlenen protesto yürüyüşlerine polis müdahale etti. Tunceli'deki müdahalede biber gazından etkilenen bir polis memurunun kalp krizi geçirdikten sonra hayatını kaybettiği haberleri geliyor.