BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da polisin müdahalesi sert oldu

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden göstericilere polisin müdahalesi sert oldu.

Abone ol
Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan için dün tüm Türkiye'de çeşitli protesto gösterileri yaşandı. Cenaze tördeni sonrası İstanbul'da Taksim'e yürümek isteyen protestocular ile polis arasında uzun süren kovolamaca yaşandı. Polis TOMA'larla ve biber gazıyla müdahale ederken, yoğun gaz kullanımı bazı göstericileri hastanelik etti.

Şişli'den Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılan kalabalık ara sokaklara kaçtı.
 
Bu arada bir bölüm Şişli Pangaltı'ya ulaşınca dağıldı. Ancak bir grup Pangaltı ışıklarda bekleyişini sürdürdü. Polis de Halaskargazi Caddesi üzerinde TOMA'larla barikat kurup gün boyu önlem almıştı. Taksim yönüne yürüyüşe izin vermedi. Kalabalığın ve polisin karşılıklı bekleyişi yaklaşık 1 saat sürdü.

POLİS MÜDAHALEYE BAŞLADI

Saat 17.30 sıralarında grubun içinden birkaç kişi TOMA'lara tırmanmaya, sprey boyayla yazı yazmaya, yanlarında taşıdıkları Berkin Elvan’ın fotoğrafının bulunduğu dövizleri polis araçlarına asmaya başladı. Polis ise göstericilere birkaç dakika sonra müdahale etti. Önce TOMA'lardan grubun üzerine tazyikli su sıkıldı, ardından da Çevik Kuvvet polisinin gazlı müdahalesi geldi. Atılan yoğun gazdan herkes etkilendi. Çok sayıda gösterici Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 2 katlı bir börekçiye sığındı.

FENALIK GEÇİRENLER OLDU

Gaz bulutu nedeniyle, göstericilerden bazıları baygınlık geçirdi. Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı. Polis, kalabalığı Halaskargazi ve Ergenekon Caddesi boyunca kovaladı.