BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail Türk TIRını vurdu

İsrail'in Lübnan'a bugün düzenlediği hava saldırısında bir Türk TIR'ı vuruldu!

Abone ol

İsrail'in Lübnan'a bugün düzenlediği hava saldırısında Bekaa Vadisinde hedef alınan TIR'lardan birinin Türk TIR'ı olduğu, şoförü Musa Sevim'in kaçarak kurtulduğu öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Musa Sevim, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından, Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği aracılığıyla Türkiye'ye gönderildi. İsrail'in bu sabah Bekaa Vadisinde 4 TIR'ı bombaladığı bildirilmişti. ''Sevimler Tur''a ait olduğu bildirilen Musa Sevim yönetimindeki TIR da bombardımanda hedef alınanlar arasında yer aldı.

Sevim'in bombardıman başlayınca aracını durdurduğu ve güvenli bir yere kaçarak hayatını kurtardığı belirtildi. Bombardıman bittikten sonra önce Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği yetkilileriyle bağlantı kuran Sevim, Beyrut'taki Büyükelçilik yetkilileri tarafından Türkiye'ye gönderilmek üzere Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği yetkililerine Lübnan ile Suriye arasındaki Masna sınır kapısında teslim edildi.

Musa Sevim'in, Şam'da bir süre dinlendikten sonra bu akşam Hatay'a giden otobüse bindirildiği kaydedildi. AA muhabirinin Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Musa Sevim, füze saldırısından nasıl kurtulduğunu şöyle anlattı: ''Suriye gümrüğünde işlemlerimi bitirdikten sonra Lübnan tarafına girdim. Benimle birlikte işlemlerini bitiren diğer ülkelerin TIR'larıyla birlikte hareket ettik. Ben sıvı yağ taşıyordum. Bekaa'da ilerlerken birden yanımızdaki yola bir füze düştü. Ben de bunun üzerine aracımı durdurarak aşağı indim, koşmaya başladım. Bu sırada aracıma iki füze daha geldi. Aracım yanarak paramparça oldu.''