BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İzmirgaz çalışmaları bıktırdı

İzmirgaz tarafından Aliağa’da bir aydan bu yana süren doğalgaz çalışmaları esnafı bıktırdı.

Abone ol

Aliağa"ya “temiz ve ucuz enerji getiriyoruz” sloganıyla doğalgazı getirecek olan İzmirgaz"ın ilk kazmayı vurduğu ilçelerden biri olan Aliağa, kısa sürede toz-toprak ve pisliğe teslim oldu.

İzmirgaz tarafından Aliağa"da bir aydan bu yana çeşitli cadde ve sokaklarda sürdürülen doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarında Aliağa sokakları toz, çamur ve pisliğe mahkum ediliyor. Yaz sıcaklarının ve rüzgarın da etkisiyle esnaf ve vatandaşlar toz ve hafriyat çalışmalarından dolayı büyük sıkıntı çekerken İzmirgaz tüm eleştirilere kulak tıkıyor.

ESNAF VE VATANDAŞ ÖFKELİ
Kentin ticari etkinliğinin yoğun olarak yaşandığı ve finans kuruluşlarının yerleştiği İstiklal Caddesi esnafı da yaşanan sorunlardan büyük sıkıntı duyuyor. İzmirgaz"ın özensizce sürdürdüğü kazılarla ilçe köstebek yuvasına dönerken, ticaret de durma noktasına geldi. İlçenin zaten karmaşaya sahip olan trafik akışı da İzmirgaz"ın bitip tükenmeyen çalışmalarıyla kentte büyük bir sorun haline geldi.


İZMİRGAZ, ÖZENSİZ DAVRANIYOR
Aliağa Halkını canından bezdiren doğalgaz kazılarında firmanın yeterince hassas davranmamasını eleştiren vatandaşlar; “İzmirgaz firması Aliağa"da ne yazık ki kimseyi dinlemiyor. Cadde ve sokaklarımız art arda kazılıyor. Ancak binalara bağlantıyı sağlayacak branşman hattı döşenmedi. Açılan yerler de gerekli özen ve temizlik kuralları uygulanmadan kapatılıyor. Aliağa"da Her yer toz-toprak, pislik içinde kaldı. Önce toz topraktan bıktık. Sokaklar yıkanınca da bu kez sokaklar adeta çamur deryasına döndü. Yürümek bile imkânsız hale geldi” diye konuşuyor.

ALİAĞA SOKAKLARI KÖSTEBEK YUVASI GİBİ
Aliağa"da yaşamı felce uğratan ve vatandaşları çileden çıkaran manzara bugüne kadar çalışmaların yapıldığı; TOKİ Konutları, Necmettin Giritlioğlu Caddesi, Lozan Caddesi, İstiklal Caddesi, Atatürk Caddesi, Sevgi Yolunda ve Pazarın kurulduğu tüm cadde ve sokaklarda yaşanırken, İzmirgaz şimdi de vatandaşların yoğun olarak yaşadığı ara sokaklara girdi.

www.gunaydinaliaga.com