BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,74
ALTIN 2.408,31
HABER /  GÜNCEL

İsrail sözlerini yerine getirmedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için tüm koşulları henüz yerine getirmediğini söyledi.

Abone ol

NEW YORK'ta konuşan Davutoğlu, ilişkilerin normalleşmesi için İsrail'in Türkiye'nin 3 şartından sadece birini yerine getirdiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'nin New York kentinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye-İsrail ilişkilerinin iyleştirilmesi için bazı ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ilişkilerin normalleşmesi için İsrail'in Türkiye'nin 3 şartından sadece birini yerine getirdiğini de hatırlattı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin özür şartının yerine getirildiğini tazminat konusundaysa görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Davutoğlu, Türkiye'nin normalleşme için İsrail'in Filistin topraklarına uyguladığı kısıtlamaların kaldırılmasını istediğini de hatırlattı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, özellikle Mısır'ın sınırı kapatmasıyla Gazze'deki insani durumdan endişe duyduklarını dile getirdi. Davutoğlu, "Umarım İsrail bu üç şartı yerine getirir ve ilerleme süreci devam eder" dedi.