BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Greenpeace eylemcileri hakkında şok karar

Aralarında Gizem Akhan’ın da bulunduğu Greenpeace eylemcilerinin Rusya’daki soruşturması devam ediyor. Gizem Akhan ve diğer 7 eylemci hakkın...

Abone ol

Aralarında Gizem Akhan’ın da bulunduğu Greenpeace eylemcilerinin Rusya’daki soruşturması devam ediyor. Gizem Akhan ve diğer 7 eylemci hakkında 2 ay tutuklu yargılanma kararı çıkarken, diğer eylemcilerin ise soruşturması devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta Rus Sahil Güvenliği tarafından gözaltına alınan, aralarında Türkiye’den Gizem Akhan’ın da bulunduğu Greenpeace eylemcilerinin hazırlık soruşturması bu sabah başladı. Soruşturması tamamlanan 24 yaşındaki Gizem Akhan ve diğer 7 eylemcinin Rusya ceza hukukuna göre korsanlık iddiasıyla 2 ay tutuklu yargılanmasına kadar verildi. Diğer 23 eylemcinin soruşturmasına devam ediliyor.
Greenpeace’in temel prensiplerinde barışçıl eylemin yattığını vurgulayan Greenpeace Akdeniz İletişim Sorumlusu Gülçin Şahin “Rusya yetkilileri Kuzey Kutbu’nda petrol şirketlerine karşı duran insanları korkutmak istiyor ama bizi yıldırmakta başarılı olamayacaklar. Greenpeace eylemcilerinin korsanlıkla suçlanmasının hiçbir dayanağı yok. Greenpeace, temel ilkeleri gereği 42 yıldır barışçıl protestolar yapan bir kuruluş. Şu anda Gizem’e her türlü desteği vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Rusya halkını ve dünya kamuoyunu eylemcilerimizin yanında olmaya ve barışçıl eylem hakkımızı savunmaya çağırıyoruz” dedi.
(İHA)