BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Size açık çek veriyorum

Magarsus Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Bundan sonrasında bu kültürel mirasa sahip çıkılması kon...

Abone ol

Magarsus Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Bundan sonrasında bu kültürel mirasa sahip çıkılması konusunda yapılması gereken ne çalışma varsa burada size açık çek veriyorum” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir dizi ziyaret için geldiği Adana’da, Karataş ilçesinde kazıları devam eden Magarsus Antik Kenti’ni de gezdi. Magarsus Antik Kenti’nde düzenlenen törende konuşan Çelik, ilçenin son yıllarda üst ve altyapılarla ilgili yatırımlar aldığını, bundan sonra da bu gelişmelerin devam edeceğini kaydetti. Adanalı ve Karataşlıların bölgedeki antik ve kültürel mirasa sahip çıkılması konusunda gösterdiği hassasiyete dikkat çeken Çelik, “Sayın valimiz Magarsus Antik Kenti’ne sahip çıkılması için çok yoğun talep geldiğini söyledi. Biz de bakanlık olarak en üst düzeyde destek vermeyi hem Karataşlılara hem buradaki kültürel mirasa olan saygımız gereği karar verdik. Bundan sonrasında bu kültürel mirasa sahip çıkılması konusunda yapılması gereken ne çalışma varsa burada size açık çek veriyorum. Hepsine destek vereceğiz” dedi.

"KARATAŞ’A ÖZEL İLGİ GÖSTERİYORUM"
Karataş’da turizmin daha çok gelişebilmesi, buranın sahip olduğu muhteşem denizin ve iklimin hak ettiği karşılığı bulması için elinden geleni yapacağını ifade eden Bakan Çelik, Karataş’a özel bir ilgi gösterdiğini vurguladı. Çelik, şöyle konuştu:
"Çalışkanlığınız ve emekleriniz her türlü takdirin üzerindedir. Hepsi kendi dinamizmi içinde yürüyor. İhtiyaç olan şeylerle ilgili projeler yapılmış, yavaş yavaş hayata geçiyor. Bir kısmı da yakında hayata geçiyor. İnşallah kısa zamanda tamamlanacak. Önümüzdeki günlerde hep beraber Karataş’ın hak ettiği karşılığı daha çok bulması için çalışacağız. Özellikle kültürel miras, buradaki turizmin geliştirilmesi, alt ve üst yapı yatırımlarının artırılması Karataş bakımından özel ilgi alanımız olacak."
Bakan Çelik antik kentte incelemelerde bulunurken, Adana’nın en küçük ilçesinde bile derin bir tarih olduğunu ifade ederek, “Karataş’ta geliyorsunuz bir noktada duruyorsunuz, buradan Büyük İskender’in zamanına doğrudan bağlanıyorsunuz. Sağ olsun hocalarımız, arkadaşlarımız bu değerli eserleri kazandırıyorlar. Devletimiz hükümetimiz bunların ortaya çıkması için, daha çok kıymetli olması için ellerinden gelen desteği veriyor. İnşallah bu çalışmalarımızı yakından takip edeceğiz. Beni en çok sevindiren şeylerden bir tanesi Magarsus’taki antik kentle ilgili gelişmelerin hem Adana’da hem Türkiye’de çok geniş yer bulması” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Vali Hüseyin Avni Coş ve diğer konuklar kazı alanını gezdi. Bakan Çelik, burada kazı ekibinden bilgiler aldı.
(İHA)