BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

6222 sadece Bursaspor’a uygulanamaz

Bursaspor’un eski genel sekreteri ve başkan adayı İlhan Uslu, olaylı derbi maça değinerek, "Üç sezon önceki Bursaspor-Beşiktaş maçında 72 t...

Abone ol

Bursaspor’un eski genel sekreteri ve başkan adayı İlhan Uslu, olaylı derbi maça değinerek, "Üç sezon önceki Bursaspor-Beşiktaş maçında 72 taraftarımızın aylarca cezaevinde tutuklu kalmasını unutmuş değiliz. 6222 sayılı kanunun Türkiye’deki uygulanacağı tek kulüp kesinlikle Bursaspor olamaz” dedi.
Bursaspor’un eski genel sekreteri ve başkan adayı İlhan Uslu, kendisine ait internet sitesinde açıklamalarda bulundu. Türk futbolunun hemen her konuda içine düştüğü kaos ortamından ancak sergileyeceği kararlı, radikal anlayışla kurtulabileceğinin altını çizen Uslu, “Kararlı tutumu ise ayakları yere basan ve dik durmayı başarabilen mekanizmalar uygular. Üç sezon önceki Bursaspor ile Beşiktaş maçında yeşil beyazlı taraftarının çeşitli kesimlerce bilinçli bir şekilde ‘futbol teröristi’ olarak lanse edilmesini ve bunun sonucunda 72 taraftarımızın aylarca cezaevinde tutuklu bulunmasını unutmuş değiliz. 6222 sayılı yasanın Türkiye’deki uygulanacağı tek kulüp kesinlikle Bursaspor olamaz” diye konuştu.

“67 TARAFTAR HAKKINDA BİR YIL FUTBOLDAN MEN CEZASI UYGULANMASI ÇİFTE STANDARTTIR”
Geçen hafta oynanan olaylı Beşiktaş-Galatasaray maçını değerlendiren Uslu, “Geçen hafta sonu tamamlanamayan Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşananlar tek kelime ile vahimdir. Sahaya yüzlerce kişi girmesine rağmen o gece gözaltına alınan sadece 67 taraftar hakkında ‘Bir yıl futboldan men cezası’ uygulanması, çifte standardın en güzel örneklerdendir” diye konuştu.
Bursa’da geçmişte yaşanan olaylara da temas eden Uslu, “Bursa’da saha içine herhangi bir olay yansımamışken, maçı apar topar tatil edenler, İstanbul’da sahaya giren yüzlerce kişiyi görmezden gelmek için ellerinden geleni yapmaktadır. Bu konuyu hiçbir zaman unutmayacağımızı herkesin bilmesini isterim. Adaletin vereceği kararlara elbette ki saygılı duyacağız. Ancak, 6222 sayılı kanunun en ağır şekilde sadece Bursaspor taraftarına uygulanmasını Bursa’da yaşayan kimse içine sindirememektedir. Kulübümüzün hem Türkiye Futbol Federasyonu, hem de diğer kurumların bu karşılaşmayla ilgili vereceği kararları yakından takip etmesi ve onurlu dik duruşunu her ortamda sergileyerek Bursaspor’un hakkını sonuna kadar savunması en büyük dileğimizdir” açıklamasını yaptı.

“BURSASPOR’UN 16. SIRADA YER ALMASINI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Bursaspor’un bu kritik süreci bir türlü atlatamadığına dikkat çeken Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Saha sonuçlarının kötü olması tepkiler doğursa da bunları futbolcularımızı olumsuz yönde etkileyecek, kulübümüzün imajını zedeleyecek bir şekilde yapmamamız gerekir. Protestonun saygı çerçevesinde yapılacağı tek yer tribündür. Teknik direktörümüz Christoph Daum’un basın toplantısında oyuncuların baskı altında olduğunu açıklaması önemli bir noktadır. Gerçeğe bakıldığında Bursaspor camiası da alınan kötü sonuçların baskısı altındadır. Ama camiamıza bu sıkıntılı günlerde takımımıza destek olması yakışır. Dileğim en kısa zamanda oyuncularımızın üzerlerinde taşıdığı armanın büyüklüğünü rakiplerine hissettirecek şekilde mücadele etmesi ve Akhisar engelini kayıpsız geçmesi. Bursaspor’un puan sıralamasında 16. basamakta yer almasını kabul etmek asla mümkün değildir. Bursaspor’un yeri her zaman zirvedir.”
(İHA)