BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Çiçek'ten Yeni Anayasa eleştirisi!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmesinde, deyimler sözlüğü gibi konutu: Güneş batmak üzere, kırmızı ışıkta mazot yakıyoruz...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmesinde, "Anayasa için 'Güneş batmak üzere' dedim. Güneşin önemli bir kısmı da battı gibi geliyor bana" dedi ve ekledi: "Kırmızı ışıkta mazot yakıyoruz"

İçişleri Bakanlığı'nca 1925 yılında 'Umumi Hapishane' olarak inşa edilen, 2006 yılında kapatılan, 2009 yılında Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi’nin resmi açılışı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla gerçekleştirildi. Çiçek, açılıştan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni anayasa çalışmalarının Meclis'in açılmasının ardından devam edip etmeyeceği sorusu üzerine Çiçek, 1 Ekim'de Meclis'in açılacağını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 11. Cumhurbaşkanı sıfatıyla son defa TBMM Genel Kurulu'na hitap edeceğini belirterek, "Dolayısıyla bu defaki açılışın böyle tarihi bir önemi de var" dedi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmasının Meclis takvimi ile bağlantılı olmadığını kaydeden Çiçek, şöyle devam etti:

KIRMIZI IŞIKTA BİRAZ MAZOT YAKIYORUZ 

"Komisyon çalışmaları devam ediyor. Ancak kırmızı ışıkta biraz mazot yakıyoruz. Motor çalışıyor, tamam bir hararet var ama yeteri kadar mesafe alamıyoruz. Üzerinde durulması gereken konu odur, çalışıp çalışmamasından ziyade.

SİYASİ PARTİLER BUNU DEĞERLENDİRSİN

Çalışıldı, ne netice elde ediliyor? Bu çalışma temposuyla ya da bu şekliyle bu iş nereye kadar gidecek? Bunu hep beraber, öncelikle siyasi partilerimizin değerlendirmesi gerekiyor.

GELDİĞİMİZ NOKTA TATMİN EDİCİ DEĞİL

Geldiğimiz nokta bizim açımızdan tatmin edici değil. Komisyon olarak koyduğumuz hedefin çok daha gerisindeyiz. Onun için 'güneş batmak üzere' dedim. Güneşin önemli bir kısmı da battı gibi geliyor bana. Bu da komisyonun takdirlerine sunulur."