BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Cesetlere 622 gün sonra ulaşıldı

İtalya açıklarında 622 gün önce batan Costa Concordia gemisinin enkazı yakınlarında iki cesede ait kalıntılar bulundu. Ceset kalıntılarının ...

Abone ol

İtalya açıklarında 622 gün önce batan Costa Concordia gemisinin enkazı yakınlarında iki cesede ait kalıntılar bulundu. Ceset kalıntılarının kazada kaybolan İtalyan yolcu Maria Grazia Tricarichi ve Hindistanlı mürettebat Russel Rebello’ya ait olduğu tahmin ediliyor. Kimlik tespiti için cesetler üzerinde DNA testi yapılıyor.
Geçtiğimiz yıl İtalya’nın batısındaki Giglio adası açıklarında kayalıklara çarptıktan sonra yan yatan cruise gemisi, geçtiğimiz günlerde uluslararası bir ekip tarafından “doğrultulmuştu”. Bu işlemin ardından dalgıçlar, Tricarichi ve Rebello’nun yerini bulmak için enkazı ve çevresini araştırdı. Rebello ve Tricarichi’nin geçtiğimiz yılın Ocak ayında gerçekleşen kazanın boğularak ölen 32 kurbanı arasında olduğu tahmin ediliyor. İtalyan sivil savunma kurumu yetkilisi Franco Gabrielli, ceset kalıntılarının büyük ihtimalle kaybolan iki kişiye ait olduğunu ifade etti. Maria Grazia Tricarichi, 50. doğumgününü Costa Concordia’da bir partide kutlarken gemi batmaya başlamış, ceketini almak için kamarasına giden Tricarichi kaybolmuştu. Tricarichi’nin eşi Elio Vincenzi, gemi batmaya başladığı sırada eşiyle telefonda görüştüğünü ve kendisine geminin arka tarafına doğru gideceğini söylediğini belirtmişti.