BIST 9.916
DOLAR 32,30
EURO 34,58
ALTIN 2.441,70
HABER /  DÜNYA

İsrail özrü için dünya medyası ne yazdı?

İsrail'in inadı bırakıp Türkiye'den özür dilemesi dünya medyasında geniş yer buldu. İşte özür için yapılan yorumlar;

Abone ol

CNN televizyonu, gelişmeyi son dakika olarak duyururken, İsrail'in özrü, birçok gazetenin internet sitesinde de manşet haberler arasında yer aldı.

CNN'in haberinde, Erdoğan-Netanyahu telefon görüşmesinin, Netanyahu'nun, İsrail'den ayrılışının hemen öncesinde ABD Başkanı Barack Obama ile Ben Gurion Uluslararası havaalanında yaptığı görüşme sırasında düzenlendiği belirtildi.

WASHİNGTON POST'TA İLK HABER

Washington Post gazetesi de, gelişmeyi internet sitesinin ilk sırasına yerleştirdi. Gazete, Obama'nın, Erdoğan ile Netanyahu arasındaki telefon görüşmesini organize ederek, İsrail'den, ''yıllardır barıştırmaya çalıştığı iki bölgesel gücü bir araya getirdikten'' sonra ayrıldığını yazdı.

Los Angeles Times gazetesinin haberinde de, Netanyahu'nun, Obama'nın yanında Türkiye'den özür dilemesinin, iki eski müttefik arasında diplomatik ilişkilerin tekrar normale dönmesinin yolunu açtığı kaydedildi.

USA Today de, konuyla ilgili haberinde, İsrail Başbakanı'nın, Obama'nın çağrısı üzerine Türkiye'den özür dilediğine işaret edilerek, görüşmeyi Obama'nın ayarladığına ve görüşme yapılırken de Netanyahu'nun yanında olduğuna değinildi.

Alman medyası: "Obama beklenmedik bir iş yaptı"

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi Alman medyasında da geniş yer aldı. Die Welt gazetesi haberi, internet sitesinde, ''Netanyahu Mavi Marmara’da ölenler için özür diledi'' şeklinde duyurdu. Haberde, İsrail Başbakanı'nın Gazze'ye giden yardım filosuna yapılan baskın sırasında 9 Türk aktivistin öldürülmesinden dolayı Türkiye’den özür dilediğine dikkati çekildi ve telefon görüşmesini ABD Başkanı Barack Obama'nın organize ettiği belirtildi.