BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.396,00
DÜNYA

İsrail neye uğradığını şaşırdı savaş uçaklarını böyle kaçırdılar

Hamas, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Hamas'ın askeri kanadı, operasyonun ilk 20 dakikasında Gazze'den İsrail'e 5 bin roket ateşledi. Ayrıca ordu, silahlı grupların eline geçmemesi için aralarında F-16 savaş uçaklarının da bulunduğu askeri teçhizatı ülkenin güneyinden çıkarmaya başladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu.

İsrail basınında çıkan haberlere göre İsrail'de 40 kişi öldü 700'den fazla kişi de yaralandı.

Hamas, silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından başlatılan “Aksa Tufanı” operasyonu kapsamında Gazze Şeridi’nin güneydoğusundaki İsrail’e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı ile çevresindeki askeri noktanın ele geçirildiğini iddia etti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Gazze'den İsrail bölgelerine sızan silahlı grup, Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdi. İsrail ordusunun silahlı gruplarla çatışmaya girdiği ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. 

Yine sosyal medyada yer alan görüntülerde silahlı grupların eline geçmemesi için F-16'ların da içinde bulunduğu askeri teçhizatlar taşındı.

Sitene Ekle