BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İsrail İzmirde de protesto edildi

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından İzmir'de protesto eylemleri yapıldı.

Abone ol

Konak Meydanı'nda bulunan tarihi Konak Camii'nin önünde toplanan yaklaşık 100 kişi İsrail'i protesto etti. Filistin bayraklarıyla Konak Meydanı'na gelen göstericiler, İsrail'in yaptığı saldırıları anlatan fotoğraflardan bir sergi açtı.

İstanbul'da ve Türkiye'nin birçok ilinde sabah namazı ile birlikte protesto ve açıklamalar yapıldığını hatırlatan Şuurlu Gençlik Derneği Başkanı Muhsin Köse, bugün Türkiye'de yapılan İsrail'i protesto eylemlerine katılanların sayısının İsrail'in nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi. İsrail'in bir terör devleti, vahşet devleti olduğunu belirten Köse, şöyle konuştu: "Benim çocukluğumdan beri İsrail insanları, çocukları öldürüyordu. Terör devleti olduklarının en büyük ispatı, silahsız insani yardım amacıyla yola çıkan insanlara yapılan bu saldırıdır. Gazze'ye yapılan ambargoyu deniz yoluyla delme çalışması bugün maalesef acı bir olayla devam ediyor. İsrail gece 2-3 sularında Marmara Gemisi'nde Türk filosunu vurdu. 16 şehidimiz ve çok sayıda yaralı var. İnanıyorum başta hıristiyan dünyası olmak üzere herkes İsrail'in terör devleti olduğunu vurgular. Çocukların oyuncak kolileri, ihtiyaç malzemeleri parçalanmış. İsrail askerleri gemiyi helikopterden G3 tüfekleriyle tarıyor. Bizim savunmamız sadece kendimizi korumak amaçlı. Kesinlikle Gazze bir emsaldir. İnsanlığa uygulanan ambargonun emsalidir. Bu ambargo mutlaka delinecek. Başta Türkiye olmak üzere olayı sonuçlandıracağız, biz kaybeden taraf olmayacağız."

İSRAİL CEZALANDIRILMALI
Hükümetten bu konuda ciddi adımlar atmasını beklediklerini belirten Köse, İsrail Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığını ancak bununla yetinilmemesi gerektiğini ifade etti. Büyükelçinin bugünden itibaren sınır dışı edilmesini beklediklerini anlatan Köse, şunları söyledi: "Diğer İslam devletleri başta olmak üzere, bu insani yardıma destek veren devletler İsrail büyükelçilerini sınır dışı etmeli. İsrail en ağır ve şiddetli şekilde devlet seviyesinde cezalandırılıp tepki konulmalı."