BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail İranı vuramaz çünkü..

İran İsrail savaş uçaklarının hedefi olabilir mi? Kritik soruya Times'ın dış politika yazarı cevap veriyor.

Abone ol

İsrail'in İran'ı vuramayacağı iddia ediliyor. Bu tezi dillendiren de Times'ın dış politika yazarı Maddox. İsrail'in önünde teknik engeller var. Bu engelleri aşsa bile ABD'yi karşısına alamayacağı dile getiririliyor.

Times gazetesi dış politika yazarı Bronwen Maddox, İran'ın nükleer faaliyetleri konusunda bir süredir gündemde olan bir soruya yanıt veriyor bugün: "Amerika Birleşik Devletleri İran ile ilişkileri düzeltmeye uğraşırken, İsrail tek başına bir askeri harekata girişir mi?"

"Yanıt 'Hayır'. Öncelikle teknik engeller var. İran'ı vurmak için, İsrail uçaklarının Irak hava sahasını kullanması, ayrıca havada yakıt ikmali yapması gerekecek. Uçaklarına ek yakıt depoları bağlayarak bu iki engeli aşabilirler. Ancak istihbarat raporları, Amerika'nın İsrail'e söz konusu ekipmanı satmaya yanaşmadığını gösteriyor."

"İsrail bu engeli de bir şekilde aşar ve İran'a kendi başına saldırmaya kalkarsa, dünya Amerika'nın buna zımnen onay verdiğini varsayacaktır. Bu da Amerika'yı bölgesel bir savaşın içine çeker. İsrail'in bunu göze alması için, Amerika ile bağlarını paramparça edecek kadar gözü kararmış olması gerekir."

BBC Türkçe