BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

İsrail için çalışan Türk ajanlar

Mısır, hem Türk hem İsrail pasaportu taşıyan 2 kişinin İsrail hesabına casusluk yaptığını açıkladı.

Abone ol

Mısır Devlet Güvenlik Savcılığı, cumartesi günü biri Mısırlı, 2'si hem Türk İsrail pasaportu taşıyan 4 kişinin İsrail hesabına casusluk yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

HEM TÜRK HEM İSRAİL VATANDAŞI
MENA haber ajansına göre El Azhar Üniversitesi'nde öğrenci olan Muhammed El Attar, Daniel Levi, hem İsrail hem Türk vatandaşı olan Kemal Kosba ve Tuncay Bubay"ın adındaki kişilerin İsrail hesabına Mısır'ın ulusal çıkarlarını zedeleyici şekilde casusluk yaptığı bildirildi.

Haberde El Attar'ın İsrail İstihbaratı'nda çalıştığı söylenen 3 kişiyle birlikte hareket ederek, Kanada ve Türkiye'ye seyahatlerde bulundukları, kendilerine daha fazla yandaş bulabilmek için Araplarla ve başka topluluklarla bağlantı kurmaya ve bilgi elde etmeye çalıştıkları belirtildi.

El Attar'ın 2001'de Mısır'dan ayrıldığı ve Ağustos ayında Türkiye'ye yerleştiği kaydedilirken, sözkonusu kişilerin El Attar'a Kanada'da sahte bir isimle ikamet ve bir bankada çalışma izni sağlamak için yardım ettiği iddia edildi.

İSRAİL ŞİMDİLİK SESSİZ

Ayrıca El Attar'ın Türkiye ve Kanada gibi ülkelerde ikamet etmekte olan bazı Mısır ve Arap kökenli kişilerin özel hesaplarına ulaşmak için bankadaki pozisyonunu kullandığı belirtiliyor.

Mısır savcısı Hişam Bedevi yaptığı açıklamada, El Attar'a 2001 Ağustos'undan yakalandığı süreye kadar 56 bin dolar tutarında bir ödemenin yapılmış olduğunu belirtti. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Regev ise yaptığı açıklamada konuyla ilgili iddialar üzerine, medyada yayınlananlardan daha fazla bir şey bilmediklerini söyledi.