BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail Gazzeyi bombalıyor

İsrail, Cuma çıkışı eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla Gazze'yi bombalıyor. Bölgede büyük hareketlilik var!

Abone ol

İsrail, Cuma namazının hemen ardından Gazze'ye yeniden bomba yağdırmaya başladı. İsrail'in iddiası Hamas'ın, Cuma çıkışında Gazze halkına cihat çağrısı yaptığı yönünde!

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre İsrail, özellikle cami etrafındaki yerleşim birimlerine bombalamaya başladı. Öğle saatleri sonrası başlayan bombardıman sonrası ölen ya da yaralananlar hakkında henüz bilgi gelmedi.

KUDÜS'TE OLAYLAR ÇIKTI

Kudüs’te cuma namazı sonrası, Gazze saldırılarını protesto eden Filistinlilerle İsrail güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 50 yaşın altındaki Filistinlilerin Harem-ül Şerif’e girmesine izin verilmemesi ve olağanüstü güvenlik önlemleri de Filistinlileri durduramadı. Geçen hafta olduğu gibi bu Cuma namazı sonrasında olaylar çıktı.

İsrail polisi, taş atan göstericilere müdahale etti. Güvenlik güçleri, gözyaşartıcı gaz kullandı. Batı Şeria’da da İsrail karşıtı gösteriler vardı. Ramallah’ta cuma namazı çıkışında binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi.

İSRAİL BM KARARINI KABUL ETMİYOR

Bugün İsrail hükümetinden yapılan bir açıklamada ise BM Güvenlik Konseyi’nin çıkarmış olduğu ateşkes kararına rağmen Gazze Şeridi’ndeki operasyonların sürdürüleceği belirtildi.

BATI ŞERİA'DA ABLUKADA

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, Batı Şeria'ya da tam abluka başlattı. İsrail bugün Batı Şeria'da olası cuma gösterilerine engel olmak için bölgeye giriş ve çıkışları kapattı.

İsrail'den yapılan açıklamada ablukanın yarın gece sona ereceği belirtildi.
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın kararı doğrultusunda “tam kapatma” uygulaması kararının alındığını açıkladı. Batı Şeria'da geçen haftasonu da aynı uygulama yapılmıştı.

NAMAZ İÇİN İSRAİL KİMLİĞİ ŞART

Doğu Kudüs'te de El Aksa Camii'ne girişler için, geçen haftaki uygulama sürdürülecek. Öğle namazı için camiye gireceklerde erkekler için 50 yaşın üzerinde ve İsrail kimliğine sahip olma koşulları aranacak. Kadınlar için ise camiye girişte bir sınırlama getirilmedi.

50'DEN FAZLA HAMAS HEDEFİ VURULDU

İsrail'in Gazze Şeridi'nde iki haftayı bulan saldırılarında, dün gece boyunca 50'den fazla Hamas hedefinin vuruldu.

İsrail, dün geceki hava saldırılarında, biri bir caminin yakınında olduğu belirtilen site ile silah deposu, bir araba garajı ve ofisin yanı sıra, silah üretim alanı vuruldu. Ayrıca Hamaslı militanlarla Hamas'ın karakolları ve komuta binaları da hedef alındı.

9 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bu geceyarısı düzenlediği hava saldırıları ve bombardımanlarda, 6'sı aynı aileden olmak üzere 9 Filistinliyi öldürdü.

Cebaliye bölgesinde düzenlenen hava saldırısında, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin yerel lideri Fayez Salha yaralandı, ailesinden 6 kişi öldürüldü. İsrail'in, bölgenin orta kesimlerinde açtığı havan topu ateşinde ise, 3 Filistinli öldürüldü.

800'E YAKIN FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu saldırılardaki kayıp ve yaralanmalarla, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölü sayısının en az 777, yaralı sayısının ise 3200 olduğu belirtildi.