BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.392,95
HABER /  GÜNCEL

İsrail askerleri Gazze'ye yardım gemisine çıktı

İsrail askerleri, Gazze'ye yardım götüren Fransız bandıralı Dignite isimli gemiye çıktı.

Abone ol

İsrail askerleri Gazze'ye yardım götüren Fransa bandıralı Dignite isimli gemiye çıktı.

Yattaki eylemciler, daha erken saatlerde yaptıkları açıklamada İsrail savaş gemileri tarafından takip edildiklerini söylemişti.

Eylemciler, İsrail gemilerinin Dignite isimli yattan iki ila üç kilometre uzaklıkta olduğunu ancak henüz herhangi bir temas yaşanmadığını ifade etmişti.

El Cezire'nin yattaki bir muhabiri İsrail gemisinden iletilen bir mesajda, eğer İsrail ordusunun direktiflerine uyulmazsa donanmanın yatın kontrolünü ele geçireceğinin söylendiğini aktarmıştı.

Gemideki 17 kişi arasında bir Fransız meclis üyesi ve İsrailli bir gazeteci de var.

Eylemciler İsrail ablukasını kırıp Gazze'ye ulaşmada kararlı olduklarını söylüyor.

İsrail ise Hamas'a denizden silah ulaştırılmasını engellemek amacıyla ilan ettiğini söylediği ablukayı kırma girişimlerini durduracağını ifade etmişti.

Pazar günü Yunanistan'dan ayrılan yat, nihai hedefinin Mısır olduğunu söylemiş ancak daha sonra yön değiştirdiğini ve Salı günü itibariyle abluka altındaki bölgeye ulaşmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Filistin yanlısı eylemcileri Gazze sularına taşıyacak olan ve Yunanistan'a demir atan 10 gemiden, ikisine sabotaj yapılıp diğerleri engellenmiş, yola yalnızca Dignite isimli gemi çıkabilmişti.