BIST 10.269
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Isparta'nın yüzde 20'si alerjik

Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yarıktaş, bahar aylarında ortaya çıkan alerjik rinit hastalığı ile ilgili uyarılarda bulundu.

Abone ol

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yarıktaş, bahar aylarında ortaya çıkan alerjik rinit hastalığı ile ilgili uyarılarda bulundu.
Alerjik Rinit’in en çok görüldüğü illerden birinin Isparta olduğunu belirten Doç. Dr. Yarıktaş, “Alerjik rinit, dünyada 500 milyona yakın insanda görülen sistematik bir hastalık. Bitkilerden yayılan polenler ve bazı gıdaların neden olduğu alerjik rinit hastalarında bu mevsimde, hapşırma, burun tıkanıklığı ve burun akıntısı gibi etkiler görülür” dedi.

ISPARTA NÜFUSUNUN YÜZDE 20’SİNDE VAR
Isparta nüfusunun yüzde 20’sinde alerjik rinit hastalığı olduğunu belirten Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yarıktaş, “Bu hastalığın en kötü özelliği tam olarak tedavi edilememesi ve her yıl artış gösterebilmesi” diye konuştu.

İKİ TEDAVİ YÖNTEMİ
Alerjik rinit hastalığının iki tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Doç.Dr. Yarıktaş, “Bunlardan biri medikal yöntem dediğimiz burun spreyi gibi ilaçların kullanımı, diğeri ise aşılama yöntemi. Aşılama yöntemi çok uzun süren bir tedavi süreci ve başarıya ulaşma ihtimali yüzde 60 gibi düşük bir rakam” dedi.