BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İspanyol kızı Türkçe ile fethetti

Kemer Altın Nar festivalinde bu kez yabancı sanatçılar Türkçe şarkılarla yarıştılar. Gecenin birincisi de bir İspanyol oldu.

Abone ol

Kemer 6. Altın Nar Kültür Ve Sanat Festivali'e "Mini Eurovision" Damgasını Vurdu. 11 ülke temsilcisinin katıldığı gecede büyük ödüller Bulgaristan ve İspanya temsilcilerinin oldu...

"Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması"na katılan olan 11 ülke temsilcisi kendi eserlerinin yanı sıra , Türk sanatçıları yorumladığı ve HİT olmuş
şarkılarını Türkçe olarak seslendirdi. Türkçe şarkı bölümünde İspanyol Tina Riobo , Kayahan'ın "Geceler" adlı şarkısıyla birinci oldu. Yabancı şarkı bölümünde ise Bulgaristan adına yarışan Dessy Dobreva birinci seçildi.


Kemer'e gelen şarkıcılar arasında daha önce Eurovision'da yarışmış 4
sanatçı da yer aldı...

Bu yıl 14-20 Haziran'da başlayan Kemer 6. Altın Nar Kültür ve Sanat
Festivali'nde yapılan ve yabancı ülke yorumcularının katıldığı gecede kıran kırana bir rekabet yaşandı. Yaklaşık 8 bin kişinin izlediği Kemer
Uluslararası Şarkı Yarışması"nda önce kendi dillerinde şarkılar seslendiren yorumcular, ikinci bölümde Hit olmuş Türkçe eserleri okudular.


Organizasyonu BY Group tarafından yapılan Kemer 6. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması"nda yarışan 11 ülke temsilcisi, Tarkan'ın "Gül Döktüm Yollarına", Berkant'ın "Samanyolu", Kayahan'ın "Geceler", Harun Kolçak'ın "Müptelayım, Nükhet uru'nun "Mahmure", İlhan Şeşen'in "Rüzgar", Nil Burak'ın "Sende Başını Alıp Gitme", Melih Kibar'ın "Sevdan Olmasa", Nazan Şoray'ın "Hal Hal" şarkılarını Türkçe yorumladılar..


Jüride bulunan Berkant, Harun Kolçak, Nil Burak ve Nazan Şoray, yabancı meslektaşlarının Türkçe yorumladığı şarkıları daha sonra birlikte seslendirdiler.

Kemer Festival akanında yapılan Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması"nda En İyi Türkçe Şarkı Yorumcusu dalında İspanyol Tina Riobo , Kayahan'ın "Geceler" adlı şarkısıyla birinci oldu. Makedonyalı sanatçı Margaritta Hristova Tarkan'ın "Gül Döktüm Yollarına" şarkısıyla ikinci oldu. Bu dalda İrlandalı sanatçı Mary Simpson "Samanyolu" şarkısıyla 3'ncülük derecesini elde etti.


Yarışmanın En İyi Yabancı Yorumcu dalında ise zafer Bulgar sanatçı Dessy Dobreva'nın oldu. Aynı dalda İtalya adına yarışmaya katılan Guerine Papa ikinci, Türkiye adına yarışan Özgür Özaslan da 3.ncülük ödülünün sahibi oldu.

Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması"nda dereceye giren yabancı şarkılılar, ödüllerini Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün elinden aldı.



Uluslar arası Festivaller Birliği (FİDOF) As Başkanı Figen Çakmak'ın jüri
başkanlığı yaptığı yarışmada birinci olanlar 5000 USD, ikinciler 3000 USD, 3.ncülük ödülünü kazananlar da 1500 USD para ödülünün sahibi oldular.



Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması"nda konuk olarak katılan İtalyanların ünlü grubu Village Girls de hem şarkıları hem de seksi sahne kostümleriyle büyük ilgi topladılar.