BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Haramilerin kökünü kazıyacağız

Kemal Kılıçdaroğlu, 2011'de halkın iktidarını sağlayacaklarından emin... Antalya'da halka hitap etti. Bir de Başbakan'a seçim göndermesi yaptıç

Abone ol

Parti içi tartışmaları bir kenara bırakarak 2011'de halkın iktidarını sağlayacaklarını belirten CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu konuda karalıyız. Değerli dostlar hedef koymak yetmiyor. İyi çalışmak gerekiyor, gecemizi gündüzümüze katacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni haramilerden ayıklayacağız. Haramilerin kökünü kazıyacağız" dedi.

CHP Antalya İl Teşkilatı, yerel seçim sonuçlarını CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, milletvekilleri ve partililerin katıldığı etkinlikle kutladı.

İl Başkanı Ömer Melli, Antalya'nın kazanılmasının çok önemli olduğunu belirterek, başbakanın bu ili kaybetmesinin yarattığı travmayı anladığını dile getirdi. Seçim çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Melli, "Antalya'yı aldık. Ancak yeterli bulmuyoruz. Bu başarıyı hep beraber genel seçimlerde ülke iktidarına da taşıyabilirsek işte o zaman ülkenin mevcut iktidardan da kurtuluşunu gerçekleştirmiş oluruz. Değerli dostlar Antalya'yı aldık hedef Ankara sloganıyla çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

ASLAN GİBİ DİRENDİK

Düzenlenen etkinlikte alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin yasanın TBMM'de görüşülmesi sırasında, "Kanunun çıkmasını engellemek için aslan gibi direndik" ifadesini kullanarak, şöyle konuştu:

"Geçen günlerde sayın Başbakan bir sitemde bulundu. `6- 7 maddelik bir kanun teklifini bir aydır meclisten geçiremiyoruz' Evet geçiremediler. Çünkü, karşılarında yurtsever bir CHP vardı. O mayın tarlalarını yap- işlet- devret yoluyla birilerine peşkeş çekecekler de CHP parlamentoda aslan gibi direnmeyecek. Aslan gibi direndik. İnşallah önümüzdeki hafta da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Bundan emin olmanızı istiyorum. Çalışacağız üreteceğiz, parti içi tartışmaları bir tarafa bırakacağız. Önümüzde tek hedef var; 2011'de halkın iktidarı."

HEDEF KOYMAK GEREKİR

İl Başkanı Melli'nin konuşması sırasında "Antalya'yı aldık sıra Ankara'da" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya'da güzel bir belediye başkanımız var. Candan bir belediye başkanımız var. Antalya'da halkın iktidarını kuracağız diyor. Bizde 2011'de Türkiye'de halkın iktidarını kuracağız. Bu konuda kararlıyız. Değerli dostlar hedef koymak yetmiyor. İyi çalışmak gerekiyor, gecemizi gündüzümüze katacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni haramilerden ayıklayacağız. Haramilerin kökünü kazıyacağız. Önümüzde tek hedef var; 2011'de halkın iktidarı."

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Sık sık partililerin birlikte fotoğraf çekimi talebini kırmayarak katılımcıların yoğun ilgisini çeken Kılıçdaroğlu, halkın iktidarını kurmak için çok çalışmak gerektiğini, bunun için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.

Etkinlikte ayrıca, CHP'nin Antalya'daki yerel seçim başarısını kutlamak için pasta kesildi, partiye yeni katılanlara rozet takıldı.