BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İspanya milyoner piyango talihlisini arıyor

İspanya'nın La Coruna kentinin yetkilileri, geçen yıl satın alınan, alındığı dükkânda bulunan ve 30 Haziran 2012 çekilişinde 4,7 milyon Euro'luk büyük ikramiyenin isabet ettiği bir sayısal loto biletinin sahibini arıyor.

Abone ol

İspanya'nın La Coruna kentinin yetkilileri, geçen yıl satın alınan ve alındığı dükkânda bulunan bir sayısal loto biletinin sahibini arıyor.

30 Haziran 2012 çekilişinde 4,7 milyon Euro'luk büyük ikramiyenin isabet ettiği biletin sahibini bulmak için La Coruna Belediyesi'nin internet sitesine bir ilan verildi.

Talihli bilet, bir sayısal loto bayiinde bir başka müşteri tarafından bulunarak dükkan sahibine teslim edildi. Dükkân sahibinin yetkililere haber vermesinin ardından biletin sahibini bulmak için çeşitli girişimlerde bulunuldu.

La Coruna Belediye Başkanı Carlos Negreira, "Para istemek için değil, para vermek için bir milyoner arayan ilk İspanyol Belediye Başkanı benim" diye şakayla yanıt verdi sorulan sorulara.

Yetkililer, muhtemel başvuruların doğruluğunu belirleyebilmek için biletin ne zaman ve nereden alındığının detaylarını açıklamıyor.

Pek çok İspanyol'un her çekiliş için aynı rakamları oynama alışkanlığı bulunduğunu hatırlatan yetkililer, biletin rastgele oynanmış olma olasılığını ve La Coruna'nın turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bir kent olması nedeniyle bir ziyaretçi tarafından oynanmış olma ihtimalini de göz ardı etmiyor.

Piyango biletiyle ilgili ilan Belediye'nin internet sitesinde, genellikle bulunan telefonların, anahtarların ve diğer kişisel eşyaların sıralandığı 'Kayıp Eşya' bölümüne verildi.

Belediye Başkanı Carlos Negreira gelecek iki yıl içinde biletin sahibi bulunamazsa, büyük ikramiyeyi kazanan biletin, bayide bileti bulan ve teslim eden kişiye verileceğini söyledi.

1889 tarihli bir yasaya göre belediyeler, bulunan piyango biletlerinin güvenliğini sağlamak ve sahibini bulmak için her türlü girişimi yapmakla yükümlü tutuluyor.