BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL

İspanya Fransa'yı 2-0 yendi

Donetsk kentinde oynanan maçta Fransa'yı Xabi Alonso'nun her iki yarıdaki golleriyle 2-0 yenen İspanya yarı finalde Portekiz'in rakibi oldu.

Abone ol

Euro 2012'de çeyrek final karşılaşmasında Fransa'yı 2-0 yenen İspanya yarı finale yükseldi.

Temposu düşük olan maçta ilk golü 100. milli maçına çıkan Xabi Alonso'nun 19. dakikadaki kafa golüyle bulan İspanya ardından maç boyunca oyunu büyük ölçüde kontrolünde tuttu.

İspanya'nın ikinci golünü de uzatma dakikaları oynanırken kazanılan penaltı vuruşunu filelere gönderen Alonso kaydetti.

Pozisyona girmekte zorlanan Fransa'nın en etkili atağı ikinci yarıda Ribery'nin ortasında sağ kanat savunucusu Mathieu Debuchy'nin auta giden kafa vuruşu oldu.

İspanya maça bu turnuvada sık sık yaptığı gibi forvetsiz, Torres'in yerine Fabregas'la başladı ve Fransa üzerinde maçın başlamasıyla da giderek yoğunlaşan bir baskı kurdu.

Avrupa futbolunun önde gelen iki ekibinin karşılaşması maç öncesi varolan kaliteli futbol beklentisini karşılamazken, ancak oynanan futbol Fransa'nın yaratıcılık ve coşku konusunda İspanya'nın dengi olmadığını ortaya koydu.

Tek taraflı oyunu istediği gibi kontrol eden İspanyollar, ardarda üç uluslararası turnuvayı şampiyon olarak bitiren ilk takım olma hedefleri yolunda da önemli bir engeli aşmış oldular.

İspanya, 27 Haziran'da Portekiz'le finalist olmak için mücadele edecek.

Çeyrek finalin son maçı ise 24 Haziran Pazar günü İngiltere ile İtalya arasında saat 21.45.

Kiev'deki maçın galibi ise 28 Haziran günü Almanya'nın rakibi olacak.