BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.439,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'ye fotoğraf yanıtı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, Saraçhane'deki belediye binasının girişindeki "İstanbul silueti" fotoğrafına gösterdiği tepkiye yanıt gecikmedi...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, Saraçhane'deki belediye binasının girişindeki "İstanbul silueti" fotoğrafını basın mensuplarına göstererek, "Gerçeği böyle mi? Ayıp değil mi? İstanbul'u botokslu bir kent haline getiriyorsunuz" şeklinde açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.

Söz konusu fotoğrafın, 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul'un tanıtım kampanyalarında kullanılmak üzere, Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın talebiyle, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Rainer Stratmann'a yaptırıldığı belirtilen açıklamada, 30 farklı karenin birleştirilmesiyle oluşturulan çalışmanın, o dönem Türkiye'nin dünya çapındaki 200'e yakın büyükelçilik ve başkonsolosluklarına gönderildiği aktarıldı.

Açıklamada, "Dolayısıyla, Sayın Tekin'in ifadesiyle 'botoks yapıldığı' iddia edilen söz konusu fotoğrafta herhangi bir değişiklik, silme ya da düzeltme yapılmamıştır. Bu değerli çalışma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane binası girişinde orijinal haliyle sunulmaktadır" denildi.