BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.428,14
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Meclis'e tavşan önergesi

MHP’li 20 milletvekili, Ankara tavşanının ekonomiye kazandırılması için Meclis araştırması istediler.

Abone ol

TBMM’de ilk kez bir hayvanla ilgili Meclis Araştırması açılması istendi. MHP’li 20 milletvekili, Ankara tavşanının ekonomiye kazandırılması için Meclis Araştırması açılmasını önerdiler.

MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri tarafından hazırlanan ve Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ile Oktay Vural’ın da imzaladığı önergede, uzun ve yumuşak tüyleriyle tanınan Ankara tavşanının Türkiye’deki neslinin tükenmek üzere olduğu vurgulandı ve şöyle denildi:

‘’Ankara tavşanı yılda bir kilo yün vermektedir. Elde edilen Angora yünü, koyun yününe göre 8 kat fazla ısı vermektedir.Yününden imal edilen korse, dizlik, iç çamaşırı, fizik tedavide kullanılan termal giysilerin, dolaşım bozukluğu ve romatizma başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Dünya'da Ankara tavşanı yünü üretimi 8-12 bin ton arasındadır. Türkiye'de tekstil endüstrisinde hammadde olarak kullanılan Ankara tavşanı yünü maalesef dış alımla karşılanmaktadır. Anadolu'nun öz varlığı olan Ankara tavşanını tekrar ülkemize kazandırmak, yaygınlaştırmak ve yeni iş alanları oluşturarak ekonomiye katkı sağlamak amacıyla Meclis Araştırması açılması gerekmektedir.’’