BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

CHP'de 'imza baskısı' istifası

CHP Gençlik Kolları Kurultayı öncesinde 2 istifa ile sarsıldı...

Abone ol

Hazar Kuban ve Ufuk Çiçek, CHP Gençlik Kolları Kurultayı öncesinde "parti yönetiminden gelen imza baskısı" nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı... 

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı adaylarından Hazar Kuban ve Ufuk Çiçek, CHP Gençlik Kolları Kurultayı öncesinde "parti yönetiminden gelen imza baskısı" nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

CHP Genel Merkezi önünde yapılan açıklamada Kuban, kurultay sürecine "fesat karıştırıldığını" savundu.

Gençlik kolları üyelerinin özgür iradelerine "ana kademe eliyle şerh konduğunu" öne süren Kuban, "20'li yaşlarda olan il başkanlarımızın gözyaşlarına bakmadan, alın terleri hiç sayılarak imzaları toplanmış, keza başka adaylara verilen imzalarsa geri çektirilmiştir. Üzülerek dile getiriyorum, bu zorlamalar gençlikten sorumlu olan Genel Başkan Yardımcımızın izni ve bilgisi, hatta talimatıyla yapılmaktadır" iddiasında bulundu.

Kuban, "Bu olay artık kurultaydan çok seçim adı altında atamaya dönüşmüştür. Ben Hazar Kuban olarak meşru bulmadığım bu kurultayı reddediyorum ve seçime girmiyorum" dedi.

Çiçek de son günlerde yaşanan gelişmeler karşısında sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, mevcut Gençlik Kolları Genel Başkanı Barbaros Dinçer'i desteklediklerini söyledi.

Barbaros Dinçer ise 8 yıl aradan sonra kurultay sürecini başlatan irade olduklarını ifade ederek, "CHP gençliğini kurultay iradesine sahip çıkmaya" çağırdı. Dinçer, "Kurultay iradesine sahip çıkıldığı ölçüde gençlik özgürleşecek ve partimiz iktidara gelecektir" dedi.