BIST 10.622
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.498,09
HABER /  GÜNCEL

İskenderun'da çöplere ağır ceza geldi

Hatay Çevre ve Orman Müdürlüğü, vahşi depolamaya ceza yağdırdı

Abone ol
Hatay Çevre ve Orman Müdürlüğü, çöplerini vahşi depolama sistemi ile toplayan İskenderun Belediyeler Birliği'ne 71 bin TL para cezası kesti.
AK Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk'ten alınan bilgiye göre, Hatay İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İskenderun'daki vahşi çöp depolama işlemine dur demek için İskenderun Belediyeler Birliği'ne, çöp bertaraf tesisi kurulması için 2006 yılında 3 yıl süre verdi. Süre bitiminde çevresel önlemleri alınmış çöp bertaraf tesisi kurulmadan çöplerin vahşi şekilde depolanmasına devam edilmesi üzerine, Müdürlük tarafından, İskenderun Belediyeler Birliği'ne 71 bin TL para cezası verildi.

Çöplerin vahşi şekilde depolanması ile bölgenin havasının, suyunun ve toprağının kirlendiğine dikkatleri çeken AK Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, "Vahşi çöp depolama alanında oluşan metan gazı, karbon dioksite göre 21 kat daha fazla küresel ısınmaya neden olmaktadır. İskenderun bölgesinde vahşi çöp depolama alanında oluşan kirlilik yükü çok yüksek sızıntı suları yer altı/yüzeysel sularını, deponi gazları bölgenin havasını kirletmektedir. 21. yüzyılda İskenderun bölgesinde çöpler vahşi şekilde depolanmaktadır. Çevre açısından yüz karası bir uygulamadır. İskenderun vahşi çöp depolama alanına bugün İskenderun ilçesi dahil Dörtyol ilçesinin, Payas beldesinin, Belen ilçesinin ve diğer bazı belediyelerin çöpleri dökülmektedir. Gerekli çevresel önlemler alınmadan çöplerin döküldüğü vahşi çöp depolama alanı İskenderun bölgesini tehdit etmektedir." dedi.

İskenderun'da çöplerin vahşi şekilde depolanması ve çevreyi kirletmesinden dolayı Hatay İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün 02.03.2011 tarih ve 84 sayılı yazı ile İskenderun Belediyeler Birliği'ne yaklaşık 71 bin TL ceza kesildi.