BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.518,00
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ayhan'dan Kadınlar Günü kutlaması

Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan'dan Kadınlar Günü'nü kutladı

Abone ol
Gazi Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, ''dün olduğu gibi bugün de küreselleşen dünyada milletin karşı karşıya geldiği meseleleri çözecek bilgiye, birikime, güce, özgüvene sahip, milletin geleceğini şekillendiren'' Türk kadınlarının ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü''nü kutladı.
Ayhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumların medeniyet düzeyinin insana verdiği değerle ölçüldüğünü belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti kurulurken yasal düzenlemeler arasında en önemli yeri, Türk kadınının toplumsal yaşama etkin bir biçimde katılımını sağlayan kanunların aldığını ifade eden Ayhan, dünyadaki birçok kadından önce sosyal ve siyasal haklara sahip olan Türk kadınının, görev ve sorumluluğunu daha kararlı ve bilinçli üstlenecek güce eriştiğini kaydetti.

Prof. Dr. Ayhan, ''Gazili kadınlarımız ve ülkemizin vefakar, fedakar tüm kadınları böyle büyük bir sorumluluğun farkındadırlar ve tarihin, zamanın, şartların onların omuzlarına yükleyeceği yükü kaldırmak azim ve gayreti içindedirler'' değerlendirmesinde bulundu.
Türk milletinin geleceğinin şekillenmesinde Türk kadınının hayati öneminin yadsınamayacağını vurgulayan Prof. Dr. Ayhan, başta GÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi olmak üzere farklı birimlerde çeşitli etkinliklerde kadının sosyal yaşama aktif katılımını sağlayacak etkinliklerin ve danışmanlık hizmetlerinin devam edeceğini bildirdi.

Kadın sağlığı konusunun kendileri için son derece önemli olduğunu belirten Ayhan, Gazi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ünitelerinin modern tıp teknolojisi ile donatıldığını ve hizmetlerine en iyi şekilde devam ettiğini kaydetti.

Prof. Dr. Ayhan, mesajında, ''Dün olduğu gibi bugün de küreselleşen dünyada milletin karşı karşıya geldiği meseleleri çözecek bilgiye, birikime, güce, özgüvene sahip, milletimizin geleceğini şekillendiren kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım'' ifadesine yer verdi.