BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.444,20
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'in Çeçenistan sorumlusu İstanbul'da yakalandı!

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'da DAEŞ'in 3 üst düzey sorumlusunu yakaladı.

Abone ol

İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DAEŞ'in Çeçenistan sorumlularından olduğu iddia edilen bir kişi tutuklanırken, Dağıstan sorumlularından oldukları öne sürülen 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süreli teknik ve fiziki takip sonucu dün Büyükçekmece'de düzenlediği operasyonda, Çeçenistan uyruklu Muhammet Al Hac S'yi yakaladı.

Adreste yapılan aramalarda, 3 dürbün, 6 lazer mesafe ölçer ve 1 uzun mesafeli dürbün ele geçirildi. Emniyetteki işlemelerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı.

Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine birçok kez gittiği tespit edilen şüphelinin, terör örgütü DAEŞ'in Çeçenistan sorumlularından olduğu iddia edildi.

2'Sİ SORUMLU 11 DAĞISTANLI GÖZALTINA ALINDI

Terör örgütleriyle mücadele kapsamında bu sabah Başakşehir'de 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 2'si sorumlu düzeyde olduğu belirlenen 11 Dağıstanlı'yı gözaltına aldı.

DAEŞ'in Dağıstan sorumlularından oldukları ve Rusya'dan gelen birçok kişiyiSuriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine götürmekle görevlendirildikleri iddia edilen Mahmut Ş. ve Aslan T'nin, Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri sürüyor.

Savaş bölgesine gitmek için İstanbul'a geldikleri değerlendirilen 9 Dağıstanlı ise sınır dışı edilmek için Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.