BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan 'siyasi ahlak' sözü!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, siyasetin normalleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylerken, iktidara gelmeleri halinde siyasi ahlak yasası çıkaracaklarını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, din üzerinden siyaset yapmayı sahtekarlık olarak nitelendirdi, ülküye huzur ve barışı getireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, 7 Haziran sonrası milletin koalisyonu işaret ettiğini; ancak hükümetin kurulamadığını söyledi.

Çine Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Kasım'da yapılacak genel seçimde oy kullanacak vatandaşların iyice düşünmeleri ve 7 Haziran'dan sonra terör olaylarının neden arttığını kendilerine sorması gerektiğini söyledi.

7 Haziran seçimlerinde vatandaşın görevini yerine getirerek oyunu kullandığını ve koalisyon yapılmasını istediğini anlatan Kılıçdaroğlu, ancak bunun gerçekleştirilmediğini ifade etti.

Türkiye'nin herkesin huzur içerisinde yaşayacağı bir ülke olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ben size bu ülkede huzuru, barışı, birlikte yaşamayı vadediyorum. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimsenin inancını siyaset konusu yapmadan, bunu özellikle söylüyorum, birisi gelir size din üzerinden siyaset yaparsa bilin ki o en büyük sahtekardır. Açıkça söylüyorum din üzerinden siyaset yapıyorsa bilin ki o en büyük sahtekardır, neden? Allah'la kulun arasına girmek hangi kitapta yazılı. Kimin ne kadar Müslüman olduğunu kim bilebilir, kimin eline böyle bir terazi verildi. Bunlara izin vermeyeceğiz."

CHP iktidarının ilk 4 ayında "siyasi ahlak yasası"nı çıkaracaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, siyasetin namuslu insanların görev alanı olması gerektiğine işaret etti.

"HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Nazilli içesine geçerek, İstasyon Meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Gençlerin Türkiye'nin umudu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, daha iyi okuyacakları ve gezecekleri imkanları CHP iktidarıyla bulabileceklerini savundu. Kalabalığın, "Başbakan Kemal" tezahüratları üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Başbakan Kemal demek kolay, önemli olan onu gerçekleştirmek, onun için hepimize görev düşüyor. Benim siyasi kariyer gibi bir özelliğim yok, benim köşeyi dönmek gibi bir hastalığım yok, benim kul hakkı yemek gibi Allah nasip etmesin bir alışkanlığım da yok, ben size hizmet etmek istiyorum, kul hakkı yemeden hizmet etmek istiyorum."